Hlavní obsah

Oličovi pomohla ke gólu proti Kamerunu i magická osmnáctka

Sao Paulo

Chorvatský útočník Ivica Olič si byl už před středečním zápasem s Kamerunem (4:0) téměř jistý, že mu gólově vyjde. Na hráče s číslem 18 na dresu totiž vykukovalo stejné číslo prakticky odevšud a zkušený útočník Wolfsburgu počítal s tím, že mu to přinese střelecké štěstí.

Foto: Profimedia.cz

Chorvatský útočník Ivica Olič v utkání s Kamerunem.

Článek

Čtyřiatřicetiletý útočník otevřel po jedenácti minutách hry skóre a gól běžel s úsměvem slavit k lavičce za koučem Nikem Kovačem. Ten po utkání přiznal, že v hluku na stadiónu v Manausu nepochytil, co se mu Olič snažil říct.

"Vtipkoval jsem s ním před zápasem o tom, že se hraje 18. června v 18 hodin, takže hráč, který má osmnáctku na dresu, se určitě trefí. Tak jsem běžel k lavičce, abych mu řekl, že jsem měl pravdu," řekl Olič po utkání, které bylo navíc v programu FIFA vedené jako 18. v pořadí.

Bývalý hráč Bayernu Mnichov či Hamburku gólem uzmul svému trenérovi pozici nejstaršího chorvatského střelce na světovém šampionátu. Kovač byl o 27 dní mladší, když v roce 2006 na šampionátu skóroval proti Austrálii.

Přitom scházelo málo a Olič do utkání nenastoupil. Na hotelu si totiž v den utkání pořezal nohu. "Rozbilo se sklo ze dveří do koupelny a jeden střep se mi zařízl do nohy. Musím poděkovat lékařům, že zareagovali tak rychle," řekl Olič v rozhovoru pro deník 24sata.

Reklama

Související témata: