Hlavní obsah

Ach ta zranění. De Rossi bude asi Italům chybět v důležitém utkání

Natal

Fotbalistům Itálie vážně hrozí, že v rozhodujícím utkání s Uruguayí o postup za skupiny na mistrovství světa budou postrádat záložníka Daniela De Rossiho. Třetího nejzkušenějšího hráče týmu trápí svalové zranění na noze a podle týmového lékaře nebude moci nastoupit.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Danny Welbeck v dresu Anglie (vlevo) bojuje o míč s Italem Danielem De Rossim.

Článek

„Je vysoce nepravděpodobné, že bude moci v úterý hrát," řekl lékař italské výpravy Enrico Castellacci. „Pokud budu optimista, tak do úterý by se zranění mohlo zlepšit, ale těžko s tím půjde hrát. To půjde možná za týden či deset dní," dodal s tím, že by tak De Rossi nemusel stihnout ani případné osmifinále.

Třicetiletý záložník AS Řím přitom patří mezi opory Itálie. Na kontě má už 96 reprezentačních startů a 15 gólů, což z něj dělá nejlepšího střelce aktuální nominace. Pokud by nemohl nastoupit, jeho místo v záloze by pravděpodobně převzal brazilský rodák Thiago Motta.

Itálie tak má zatím na turnaji nejvíce zdravotních problémů ze všech týmů. Trable už měli obránci Andrea Barzagli a Mattia De Sciglio či brankář Gianluigi Buffon, ti však budou připraveni nastoupit. Hrát by měl i záložník Claudio Marchisio, který má nakopnuté koleno. „To je ale věc, kterou brzy vyřešíme," dodal Castellacci.

Reklama

Související témata: