Hlavní obsah

Království za střelce! Hodgson přesto bral paliče Sturridge v ochranu

Belo Horizonte

Nehráli tak zle, pro další léta představili několik slibných hráčů. Přesto je vystoupení fotbalistů Anglie na světovém šampionátu v Brazílii propadákem. Vždyť Albionu hrozilo, že poprvé na MS prohraje všechny tři zápasy ve skupině a ostudnou nulu odvrátil až v posledním duelu bezbrankovou plichtou s Kostarikou... Nicméně poprvé od roku 1958 skončil už po úvodní fázi mistrovství světa.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Angličan Daniel Sturridge byl proti Kostarice vrchním spalovačem.

Článek
Fotogalerie

Království za střelce, jasná věc! Anglie vyhrála jediný z posledních osmi zápasů na MS. Hlavně proto, že během této série nikdy nedala více než gól.

A loučení s Brazílií v Belo Horizonte věrně ilustrovalo, proč. Takový Daniel Sturridge měl šancí víc než dost, ale neproměnil žádnou. Ani snajpr z Liverpoolu se tak nestal zachráncem bídné produktivity Angličanů.

„Nezklamal mě. Šance si Daniel bude vytvářet i v budoucnu - a bude je proměňovat. Myslím, že jsme tentokrát měli obrovskou smůlu, proto jsme nevyhráli," bral nešťastníka v ochranu kouč Roy Hodgson.

Naštvaný byl ovšem pořádně. „Hrozné zklamání. Chtěli jsme se rozloučit vítězstvím. Cítíme se prázdně, je to k vzteku," líčil na rovinu své rozčarování. „Nemyslím si, že bych po hráčích mohl chtít lepší výkon, než jaký předvedli. Ukázali jsme, jak dobrým týmem umíme být. Myslím, že kromě prvních deseti minut jsme dominovali. Proměnit jednu z šancí, pohodlně bychom vyhráli. Soupeř díky naší vynikající obraně žádné neměl a v záloze jsme ho přehrávali," poukázal Hodgson.

Teď je čas si odpočinout

Středoamerický stát měl už před zápasem jistý postup. Ani ve třetím utkání na turnaji neprohrál a do osmifinále jde z první příčky. Soupeřem mu bude druhý tým z „kolumbijské" skupiny C.

„Byl to velmi opatrný, ale zároveň dynamický zápas. Odehráli jsme skvělou skupinu, všechny tři zápasy jsem si užil. Jsme neporaženi, je to historický úspěch," básnil trenér Jorge Luis Pinto.

„Teď se připravíme na to, abychom v osmifinále odvedli nejlepší výkon. Ale nejdřív si zasloužíme trochu odpočinku," dodával kouč týmu, který proti Angličanům nepředvedl nic oslnivého.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články