Hlavní obsah

Suárez se brání: Žádný kousanec, jde o spiknutí! FIFA už zahájila disciplinární řízení

Natal

Uruguayskému fotbalistovi Luisi Suárezovi hrozí na světovém šampionátu dodatečný trest za kousnutí italského stopera Giorgia Chielliniho. Mezinárodní federace FIFA na svých webových stránkách informovala o zahájení disciplinárního řízení se sedmadvacetiletým útočníkem. Hráč se přitom brání tím, že nešlo o kousnutí, ale o běžný souboj v pokutovém území. Suárez navíc naznačil, že jde o jakési spiknutí proti jeho osobě.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Divadlo v podání Luise Suáreze - nejprve kousl soupeře do ramene, pak simuloval na trávníku.

Článek
Fotogalerie

Suárez krátce před vedoucí brankou Uruguaye kousl do ramene italského obránce Chielliniho, mexický rozhodčí Rodríguez mu však neudělil ani žlutou kartu. Přitom Chiellini mu ukazoval zřetelný otisk Suárezova chrupu.

Problémového útočníka, který si za své činy vysloužil přezdívku Kanibal, s největší pravděpodobností dodatečně potrestá FIFA. Ta může zpětně využít televizních záběrů. Zástupci disciplinární komise už sedmadvacetiletého hráče, potažmo vedení uruguayské reprezentace, vyzvali k podání vysvětlení.

Luis Suárez si přitom dál tvrdošíjně stojí za svým. O žádné kousnutí prý nešlo. „Byl to pouze běžný souboj v pokutovém území. Takových jsou stovky, to se prostě stává. Taky si nestěžuju, že jsem dostal ránu do oka," nepřímo kritizoval reakce italských fotbalistů.

Suárez: Vždycky se hledá něco proti mně

Sedmadvacetiletý fotbalista navíc v rozhovoru pro uruguayské rádio Channel 10 naznačil, že jde o spiknutí proti jeho osobě. „Pokaždé se najde někdo, kdo se mě snaží obvinit. Při hře se stane milión věcí, ale pokaždé se hledá něco proti mé osobě. Nic se nestalo, takže tomu nepřikládám velký význam," uvedl útočník Liverpoolu a pak se vyjádřil k postupu přes squadru azzurru.

„Byla to skvělá týmová práce, ukázali jsme velkou sílu. MS pro nás začalo špatně, ale zlepšili jsme se a postup si zasloužili. Teď budeme chvíli slavit a pak se připravíme na dalšího soupeře," dodal.

Uvidíme, jestli se zástupci disciplinární komise FIFA se Suárezovým vyjádřením spokojí, nebo mu napaří tvrdý trest. V ohrožení je minimálně účast sedmadvacetiletého útočníka v osmifinále proti Kolumbii.

Suárezovi rovněž hrozí, že za kousnutí Chielliniho přijde o některé sponzory. Online pokerová společnost 888 zvažuje další spolupráci, Adidas se zařídí až podle výsledku disciplinárního řízení.

Jaký trest by měl Luis Suárez dodatečně vyfasovat?
Stop na jeden zápas
3 %
Zastavení činnosti na dvě utkání
1,1 %
Zákaz na tři zápasy
3,3 %
Vyloučení z MS
64,7 %
Maximální trest - zastavení činnosti na dva roky
21,3 %
Nezaslouží si žádný dodatečný trest
6,6 %
Celkem hlasovalo 67470 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články