Hlavní obsah

Rozkol v ghanském týmu. Muntari a Boateng vyřazeni z kádru, o postup už bojovat nebudou

Brasília

Ghana ve čtvrtek od 18:00 (SELČ) nastoupí proti Portugalsku bez dvou hvězd. „Je to tak, odjíždím a už nejsem součástí týmu," přiznal německému deníku Bild Kevin-Prince Boateng, který odnesl spor s trenérem. Sulley Muntari z AC Milán, jenž v dosavadním průběhu turnaje nevynechal ani minutu, byl poslán domů za konflikt s funkcionářem. Hrát by stejně nemohl, měl stop za žluté karty.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Výbě Ghany se musí obejít bez Muntariho a Boatenga.

Článek

Boateng v úvodním duelu se Spojenými státy zasáhl do hry až ve druhé půli a poté nechyběl v základní sestavě proti Německu, za které nastoupil jeho bratr Jerome.

Boateng, jenž hraje bundesligu za Schalke, se v Bildu bránil, že obětí byl on. Na tréninku se prý právě s Muntarim z legrace hádali a kouč Kwesi Appiah poslal Boatenga do šatny. "Po tréninku jsem za ním šel a ptal se ho, co proti mně má. Začal na mě ječet. On urazil mě," uvedl Boaten

Muntari se podle svazu dopustil "nevyprovokovaného fyzického ataku na člena výkonného výboru a člena vedení reprezentace Mosese Armaha".

Už ve středu Ghana na poslední chvíli zažehnala další spor. Africký tým kvůli nevyplaceným prémiím za účast na MS odmítl opustit základnu v Maceiu a přesunout se do metropole Brasílie. Až po zásahu prezidenta země odletělo z Akkry do Brazílie za hráči letadlo s milióny dolarů.

Pokud Ghaňané chtějí postoupit ze základní skupiny, musí bezpodmínečně porazit Portugalsko a čekat, jak se vyvine souboj Německa se Spojenými státy, kde oběma týmům stačí remíza.

Reklama

Související témata: