Hlavní obsah

Nigerijci bojkotovali na MS trénink! Protestovali proti výši prémií za postup

Brasília

Málo vídanou věc předvedli na světovém šampionátu v Brazílii fotbalisté Nigérie. Hráči týmu, který si zajistil účast v osmifinále šampionátu bojkotovali trénink. A to kvůli sporům o prémie za úspěchy na mistrovství světa. Hráči se neshodli s vedením ohledně peněz, které by měli dostat za postup do vyřazovacích bojů, v němž se v pondělí utkají s Francií.

Foto: Suhaib Salem, Reuters

Nigérijci před zápasem proti Bosně a Hercegovině.

Článek

Podle informací BBC hráči očekávali, že za postup ze základní skupiny dostane každý z nich 30 tisíc dolarů (604 tisíc korun), podle vedení jim však náleželo 10 tisíc za vítězství 1:0 nad Bosnou a Hercegovinou a 5 tisíc za bezbrankovou remízu s Íránem.

Svazové vedení nyní hráčům nabízí prémie slibované za jednotlivé výsledky a k tomu podíl na bonusech od FIFA ve výši 40-70 procent v závislosti na tom, v jaké fázi play off Nigerijci na šampionátu skončí.

Podle informací BBC nebudou hráči bojkotovat další plánované tréninky o víkendu a přesun do Brasílie na duel s Francií. Podle kouče Stephena Keshiho současná situace jeho tým před prvním vyřazovacím duele nerozhodí.

Už před šampionátem se kvůli prémiím zpozdil odlet výpravy Kamerunu do Brazílie. Ve středu zase zažehnávala spor Ghana, jejíž hráči odcestovali na zápas s Portugalskem (1:2) až po zásahu prezidenta, díky kterému odletělo z Akkry do Brazílie za hráči letadlo s milióny dolarů.

Reklama

Související témata: