Hlavní obsah

Pozor na naši aroganci, varuje Francouze před duelem s Nigérií Cabaye

Fotbalisté Francie zatím dávají na mistrovství světa v Brazílii zapomenout na ostudu z posledního šampionátu v Jižní Africe a i v pondělním osmifinálovém duelu proti Nigérii budou velkými favority. Záložník Les Bleus Yohan Cabaye však varuje, aby nabyté sebevědomí jeho týmu nepřerostlo v aroganci či podcenění soupeře.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Fotbalisté Francie slaví vítězství nad Švýcarskem. Zleva obránce Laurent Koscielny (č. 21), Patrice Evra (č. 3) a útočník Olivier Giroud (č. 9).

Článek

Francouzi vyhráli svoji skupinu bez porážky a rádi by se poprvé od mistrovství v roce 2006 probojovali alespoň do čtvrtfinále. I když ambice týmu kouče Didiera Deschampse pochopitelně míří ještě výš.

„Mít vysoké ambice je chvályhodná věc. Ale říct teď, že míříme za vítězstvím na mistrovství světa, to už je příliš. Sebevědomí by nemělo přerůst v aroganci, protože pak si zaděláváte na problémy," varoval středopolař.

Evidentně tak reagoval na slova svého spoluhráče Bacaryho Sagny, jenž se nechal slyšet, že pokud Francie šampionát nevyhraje, bude to velký neúspěch.

Jedna chyba nás může poslat domů

Přitom právě Francouzi na mezinárodní scéně v posledních letech zrovna příliš neoslňovali. A to ani proti africkým týmům. Ze tří posledních zápasů na mistrovství s týmy z černého kontinentu hned dvakrát prohráli (prohráli se Senegalem a Jižní Afrikou, porazili jen Togo).

Nigérii stačila na účast v osmifinále ve skupině jedna výhra a jedna remíza, do vyřazovací části se dostala poprvé od roku 1998. V pondělním utkání bude pochopitelně outsiderem, ale podle Cabayeho ji rozhodně nemůže brát Francie na lehkou váhu.

„Stačí jedna chyba a jedete domů, už to stačí, aby na vás byl tlak. Tenhle nigerijský tým respektuji, určitě ale přes něj můžeme postoupit dál. I se zdravou motivací a správným přístupem na hřišti však rozhodně nemůžeme říct, že jsme tady neporazitelní. Když vyhlásíme, že jsme přijeli vyhrát celé mistrovství, vystavujeme sami sebe pod zbytečný tlak," dodal Cabaye.

Francie se utká s Nigérií v pondělí od 18 hodin SELČ. Vítěz tohoto utkání narazí na lepšího z duelu Německa s Alžírskem.

Vyřadí Francie v osmifinále fotbalového MS Nigérii?
Ano
86,5 %
Ne
13,5 %
Celkem hlasovalo 1075 čtenářů.

Reklama

Související témata: