Hlavní obsah

Držitel Zlatého míče Messi se do ideální sestavy MS podle Sport.cz nevešel

Praha

Dlouho držel Argentinu, to ano. Udělení Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu mistrovství světa v Brazílii právě Lionelu Messimu však bylo hodně kontroverzní tečkou za šampionátem. V redakčním hodnocení jsme při sestavování ideální jedenáctky turnaje dali přednost jiným ofenzivním hráčům, celkem čtyřikrát pak jsou zastoupeni noví mistři světa z Německa. Všechny hráče z nabízené sestavy můžete oznámkovat na školní stupnici od jedničky (nejlepší) do pětky.

Foto: koláž Sport.cz

Článek

Střelcům kladla odpor řada vynikajících brankářů, Němec Manuel Neuer byl však po zásluze vyhlášen nejlepším gólmanem turnaje. Spolu s ním jsme z mistrovského týmu vybrali ještě autora pěti gólů Thomase Müllera, stopera Matse Hummelse a klíčového záložníka Toniho Kroose.

Poražené finalisty z Argentiny zastupují nezdolný Javier Mascherano a obránce Marcos Rojo, bronzové Nizozemce obránce Daley Blind a útočník Arjen Robben.

Na domácí Brazílii medaile nezbyla, poslední dva zápasy hrubě nezvládla. Její naděje jako by zhasly se zraněním Neymara v závěru čtvrtfinále.

Jedenáctku pak doplňují dva Kolumbijci. James Rodríguez se s šesti trefami stal nejlepším střelcem šampionátu, v obraně pak odvedl své veterán Mario Yepes.

Ideální jedenáctka MS v Brazílii podle Sport.cz:
Manuel Neuer (Německo) - Daley Blind (Nizozemsko), Mario Yepes (Kolumbie), Mats Hummels (Německo), Marcos Rojo (Argentina) - Thomas Müller (Německo), Javier Mascherano (Argentina), Toni Kroos (Německo), James Rodríguez (Kolumbie) - Neymar (Brazílie), Arjen Robben (Nizozemsko).

Reklama