Hlavní obsah

Dědo, věřím, že jsi na mě pyšný! Mexická hvězda poslala vzkaz do nebe

Rostov/Praha

Jubileum. Padesátý gól v národním týmu si připsal Mexičan Javier Hernández „Chicharito", který přispěl k výhře 2:1 nad Jižní Koreou. „Neexistují žádná slova, co by mi umožnila vyjádřit euforii, kterou prožívám," prohlásil Hernández po sobotním utkání v Rostovu na Donu.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Mexičan Carlos Vela otevřel z penalty skóre zápasu s Korejí.

Článek

„Padesát gólů je solidní počet, ale já teď myslím na tým. Můžeme v Rusku dokázat úžasnou věc, podřídím jí všechno," dodal útočník, který se v reprezentaci trefil poprvé od října. Ve druhém poločase zužitkoval brejk, zblízka prostřelil jihokorejského brankáře. Po druhé výhře ve skupině jsou Mexičané jednou nohou v osmifinále. A myslí vysoko.

„Jeli jsme do Ruska za velké kritiky médií. Ale tvrdě pracujeme, porazili jsme Německo a Jižní Koreu. Teď je ale třeba zůstat na zemi, být pokorní, koncentrovaní. Určitě jsme neřekli poslední slovo," uvedl Chicharito.

Vedení zařídil Mexičanům jeden z hrdinů senzačního triumfu nad Německem, Carlos Vela. S přehledem proměnil pokutový kop. Tím ho mexičtí fanoušci definitivně vzali na milost za to, že před čtyřmi lety odmítl účast na MS v Brazílii.

Gól pro záložníka Los Angeles znamenal hodně i z jiného důvodu. Před týdnem mu zemřel dědeček. „Věřím, že jsi na mě, dědo, hrdý," poslal mu Vela vzkaz do nebe prostřednictvím sociálních sítí.

Také Chicharito věnoval branku svému 87letému dědovi, který však seděl v hledišti. Brankou od něj převzal pomyslnou štafetu, neboť 87letý Tomas Balcazar vstřelil za Mexiko gól na MS v roce 1954.

Reklama

Související témata: