Hlavní obsah

Mexičané šílí. Po šokujícím vyřazení Němců si došli pro korejského velvyslance. A pila se tequila

Praha

Už si mysleli, že mistrovství světa pro ně končí, jenže fotbalisty Mexika nakonec i přes porážku 0:3 od Švédů v závěrečném duelu skupiny F spasila šokující výhra Korejců nad Německem 2:0. A mexičtí fanoušci se poté do asijské země doslova zamilovali, výrazy vděčnosti rozhodně nešetří.

Foto: Gustavo Graf, Reuters

Fanoušci v Mexico City slaví postup do osmifinále MS.

Článek

Korejcům přitom šlo v závěrečném zápase proti úřadujícím mistrům světa už jen o čest či o možnost dostat favorita celého turnaje na poslední místo ve skupině. A to se díky dvěma gólům v nastavení od Kim Jong-kwona a Son Hung-mina nakonec podařilo.

Nečekaný triumf zároveň proměnil mexický zmar v Jekatěrinburku v nepopsatelnou euforii.

Mocně se pochopitelně slavilo i v samotném Mexiku, ale spíše než vlastní reprezentanty vynášeli tamní příznivci do nebes Korejce. Špalír fanoušků dokonce zamířil na korejskou ambasádu a vyžádal si přítomnost samotného velvyslance. Toho nosili na ramenou a samozřejmě ho nechtěli proustit, aniž by si s nimi připil tequilou.

I ti, co sledovali zápas na velkoplošné obrazovce na náměstí Plaza Mexico, si v davu našli jednoho Korejce, který se stal rázem nejpopulárnější osobou v místě. Ihned nafasoval sombrero a všichni se s ním chtěli vyfotit.

Pozadu nezůstal ani byznys. Aerolinky Air Mexico nabídly všem Korejcům 20procentní slevy na letenky. Dokonce uveřejnili fotku, na níž na jednom z jejích letadel změnili logo z „Aero Mexico" na „Aero Corea".

Reklama

Související témata: