Hlavní obsah

Legendy Albionu neměly na penalty nervy, takže je nesledovaly. Pak přišel výbuch nadšení

Moskva/Praha

Miliónům anglických fanoušků u televizních obrazovek i tisícovkám příznivců Albionu přímo v hledišti stadiónu moskevského Spartaku se tajil dech, když se Eric Dier v páté sérii penaltového rozstřelu osmifinále fotbalového MS chystal na svůj pokus, kterým mohl partu trenéra Southgatea poslat mezi nejlepší osmičku. A nejen je svírala obrovská nervozita...

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Eric Dier proměňuje v osmifinále MS proti Kolumbii rozhodující pokutový kop a posílá Anglii do čtvrtfinále.

Článek
Fotogalerie

I bývalí vynikající reprezentanti Albionu Gary Neville, Ian Wright a Lee Dixon, kteří dramatický duel glosovali v přímém přenosu pro jednu z anglických televizí, měli tep pořádně vysoko.

Při rozstřelu už nebyli spolukomentátory, ale jednoduše anglickými fanoušky. Když si Dier postavil míč na bílý puntík, všichni tři se otočili zády k televizním obrazovkám. Neměli sílu sledovat, jestli defenzivní záložník Tottenhamu unese tíhu okamžiku a Albion na čtvrtý pokus konečně zvládne na MS penaltovou loterii.

Wright schoval svou hlavu do dlaní, jeho někdejší spoluhráč z londýnského Arsenalu Lee Dixon mu na podporu položil ruku na záda. Když pak Dier se štěstím prostřelil kolumbijského gólmana Ospinu, odstartovalo v televizním studiu obrovské nadšení.

Celá Anglie včetně Nevilla, Wrighta a Dixona tak dál může snít, že hrdý Albion po dlouhých dvaapadesáti letech znovu dokráčí na Mundialu až na samotný vrchol. V boji o semifinále ho v sobotu čeká Švédsko.

Reklama

Související témata: