Hlavní obsah

Je konec. Ruský bohatýr Ignaševič po skvělém šampionátu řekl sbohem

Moskva

Rekordman v počtu startů za ruskou reprezentaci Sergej Ignaševič ukončil kariéru. Osmatřicetiletý obránce CSKA Moskva ohlásil odchod z profesionálního fotbalu po sobotním čtvrtfinále mistrovství světa s Chorvatskem, které domácí výběr prohrál po penaltovém rozstřelu.

Foto: Alexander Zemlianichenko, ČTK/AP

Ruský obránce Sergej Ignaševič (vpravo) hlavičkuje ve svém posledním profeionálním utkání v kariéře na MS proti Chorvatsku.

Článek

Ignaševič od roku 2002 za národní tým odehrál 127 zápasů a dal devět gólů. Na světovém šampionátu patřil k oporám a absolvoval všech pět utkání. Rodák z Moskvy proměnil pokutový kop proti Chorvatsku a úspěšný byl i v předchozím osmifinálovém rozstřelu, po němž Rusové senzačně vyřadili Španělsko. V tomto duelu si Ignaševič dal i vlastní branku.

"Bylo to moje poslední mistrovství světa, poslední turnaj a poslední zápas fotbalové kariéry. Kdyby nebylo světového šampionátu, skončil bych už dřív. Domácí turnaj mě obrovsky motivoval," řekl Ignaševič ve videonahrávce na sociálních sítích.

"Cítím radost a klid v duši, protože končím na vrcholu. Zúčastnil jsem se mistrovství světa, hrál jsem čtvrtfinále a byl součástí skvělého týmu s výborným trenérem a oddanými hráči," doplnil důrazný stoper. Nyní se plánuje přesunout na trenérskou dráhu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.