Hlavní obsah

Vykutálení Češi... Nedodržují pravidla, žasne trenér Severního Irska

Jedno překvapení už mu Češi nachystali. To když trenér fotbalistů Severního Irska vyslal své zvědy do Mladé Boleslavi na duel s Arménií a oni mu zvěstovali, že si nejbližší soupeř vymohl výjimku a protočil 22 hráčů... Teď jde o to, aby Michael O’Neill zkoprněl také na Letné, kde dvěma účastníkům ME ve Francii vzájemnou bitvou začne kvalifikace o postup na světový šampionát v Rusku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Severního Irska Michael O'Neill na tiskové konferenci v Praze.

Článek
Fotogalerie

Co jste říkal výkonu českého týmu, který v přípravě zdolal Arménii hladce 3:0?

Především že jsou Češi velice chytří... Vystřídat hned 11 hráčů, to už se v mezistátních zápasech přece podle regulí UEFA ani FIFA nesmí. V mezistátních zápasech je přípustných maximálně šest změn. Měli jsme tam pozorovatele a viděli také poslední zápas trenéra Jarolíma s Boleslaví v Evropské lize. Víme, co nás čeká. Největší překvapení pro nás bylo vidět na hřišti celkem 22 hráčů... (smích)

Zápas Česká republika - Severní Irsko se hraje večer od 20:45 na Letné, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line můžete sledovat na Sport.cz.

Minulou kvalifikaci jste začali výhrou v Maďarsku. Znovu považujete start do skupiny za klíčový?

Důležitý úvodní zápas je, ale i bod z Prahy je dobrý. A kdybychom prohráli, žádná tragédie to nebude. Budeme mít Čechy ještě doma. Na podzim ještě hrajeme v Německu, takže dva nejtěžší zápasy si odbydeme hned na začátku. Chceme dobře začít a soustředit se na zápasy, co přijdou. Věřím, že bychom na začátku nové sezóny měli být dobře připravení.

Váš protějšek Karel Jarolím poukazuje, že asi 70 procent gólů dává váš tým hlavou. Máte vedle standardek ještě další eso v rukávu?

Aby bylo jasno, standardky jsou velmi důležité. Nikdy se nebudu omlouvat, že zvítězíme gólem z rohu či přímého kopu! Hráči se standardní situace učí, a když nás do ní soupeř pustí, chceme ho potrestat. Mohou to být rozhodující okamžiky.

Vaší chloubou je také solidní obrana. Téměř dva roky jste už nedostali v jednom zápase víc než dva góly.

Ano. Skvělý je brankář McGovern, máme dva stopery sehrané z klubu (McAuley a Evans z West Bromwiche - pozn. red.). Je nám jasné, že nenasázíme spoustu gólů. Musíme tedy dobře bránit. Ověřili jsme si to v minulé kvalifikaci a recept nehodláme měnit.

Reklama

Související témata: