Hlavní obsah

Sesypali jsme se jako domeček z karet, nechápe Jarolím kolaps ve druhé půli

Oslo

Smutné loučení se sezónou. A reálně i s nadějí na postup na mistrovství světa v Rusku. Čeští fotbalisté totiž během sobotního večera dostali hned dvě rány. Zatímco oni sami v Norsku jen remizovali 1:1, Severní Irsko v nastavení urvalo výhru v Ázerbájdžánu. Češi tak ztrácejí na druhou příčku ve skupině C již čtyři body. „Šance ještě je. Sice teoretická, ale je,“ jen chabě se utěšuje zklamaný trenér Karel Jarolím.

Foto: Ntb Scanpix, Reuters

Alexander Toft Soderlund z Norska se snaží odcentrovat přes Tomáše Součka (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Tomáš Sivok se vrací k průběhu střetnutí.

Tomáš Vaclík hodnotí remízu s Norskem.

Theodor Gebre Selassie po zápase s Nory.

Měli Nory na lopatě. Ale protože je po přestávce sami nedokázali dorazit, nakonec mohou být rádi, že vezou z Osla aspoň bod...

„Potřebovali jsme vyhrát, ale musíme uznat, že remíza je pro nás dobrá, protože Norové měli spoustu šancí. Po přestávce jsme mohli zvýšit na 2:0, ale Souček bohužel trefil břevno. Bod je asi zasloužený, ale chtěli jsme vyhrát a zakončit sezónu vítězstvím a v kvalifikaci si pomoci body z venku," lituje brankář Tomáš Vaclík, který soupeři chytil tři tutovky.

Kouč jen těžko hledá vysvětlení, proč se dobře rozehraná partie tak rychle zvrtla.

„Na začátku druhé půle Krmenčík nevyřešil brejk tři na jednoho, trefili jsme břevno. Pak jeden moment zápas otočil a všechno se nám sesypalo jako domeček z karet," žasne Karel Jarolím.

Ztráta čtyř bodů na Severní Irsko je dost

„Nevím, co se s námi stalo druhou půli. Myslím, že v první jsme byli lepším týmem a měli tři šance a dali gól," kaboní se kapitán Tomáš Sivok. „V druhé půli jsme úplně přestali hrát, penalta nás hodně ovlivnila. Ztratili jsme střed hřiště a zápas klidně mohli prohrát. Ztráta čtyř bodů na Severní Irsko je dost, ale pořád jsme ještě ve hře," doufá Sivok.

Obraz hry se najednou dramaticky změnil. „Po vyrovnání jsme nedokázali podržet balon a vymanit se z tlaku. Nedostali jsme se zpátky do hry, kterou jsme předváděli v prvním poločase. Norové pak získali sebevědomí," lituje autor gólu Theodor Gebre Selassie.

„Fatálními chybami jsme se v podstatě vykolejili ze hry. Tým se zvedal těžko, asi nám i trošku došla šťáva, protože jsme nebyli úplně ideálně naladění," vadí Jarolímovi.

Další zápas jeho tým čeká doma proti Německu a musí se bát, aby poté měl v Severním Irsku ještě vůbec o co hrát...

Reklama