Hlavní obsah

Jak sbalit ruské ženy. Před MS vyšel kontroverzní manuál

Praha

Argentinská fotbalová federace (AFA) si zadělala na pořádný malér. K nadcházejícímu mistrovství světa v Rusku v dobré víře uspořádala bezplatný kurz, aby jeho účastnici poznali ruskou kulturu a naturel. Zároveň jeho součástí byla distribuce manuálu, ve kterém podstatnou roli hrály ruské ženy. Jenže jeho pojetí bylo až příliš sexistické, za což se AFA okamžitě stala terčem kritiky.

Foto: Sport.cz

Ruská fanynka.

Článek

V Argentině si už nemusí lámat hlavu, jak na ruské ženy. V originálním kurzu pořádaném fotbalovou federací dostali účastnici jasné instrukce a rady. „K ruským ženám přistupujte jako k bytostem s hodnotami. Pečlivě mezi nimi vybírejte, ne všechny jsou určené pro vás," píše se například v nevšedním manuálu.

Dále se uvádí, že ruské ženy jsou neobyčejně krásné, a proto se s nimi chtějí všichni vyspat. Nicméně nemají rády, když se s nimi zachází jako s předměty. Zároveň si cení, když je k nim cizinec galantní, pěkně voní, je čistý a přiměřeně oblečený.

Když se tyto informace dostaly na veřejnost skrze sociální sítě, téměř okamžitě se strhla vlna nevole. Manuál byl podle aktivistů za práva žen prý až příliš sexistický. Podle argentinských médií byl vytvořen na základě jednoho blogu o ruských ženách.

AFA se omluvila a uznala pochybení. „Stala se chyba, za kterou je zodpovědný jeden z učitelů kurzů a jeho asistenti," konstatoval Alejandro Taraborelli, který je v AFA zodpovědný za oblast vzdělávání. Kontroverzní část už z manuálu byla vyňata.

Mistrovství světa v Rusku se koná od 14. června do 15. července.

Reklama

Související témata: