Hlavní obsah

Trenér australských fotbalistů platí ze svého osm asistentů

Antalya/Praha

Trenér Bert van Marwijk za působení u australské fotbalové reprezentace bere milión dolarů (asi 17 miliónů korun), část však investuje do vlastního realizačního týmu. Šestašedesátiletý kouč platí z vlastního osm nizozemských asistentů.

Foto: Kaan Soyturk, Reuters

Trenér Bert van Marwijk za působení u australské fotbalové reprezentace bere milión dolarů (asi 17 miliónů korun), část však investuje do vlastního realizačního týmu.

Článek

Nizozemský trenér se tak rozhodl poté, co vedení svazu bylo ochotné zaplatit pouze asistenty, kteří už u týmu byli. Aby však Van Marwijk splnil na mistrovství světa cíl v podobě postupu ze skupiny, přivedl si osm kolegů, se kterými už v minulosti pracoval.

Jde o čtyři asistenty, dva skauty a dva videoanalytiky. "Potřebuji je, protože na přípravu nebylo moc času, takže musím mít kolem sebe lidi, co ví, jak pracuji," řekl v rozhovoru pro Sydney Morning Herald Van Marwijk, který se australské reprezentace ujal v lednu.

"Takže si nemůžu dovolit nějaké komunikační problémy. Na to, abych se poznal s asistenty, co už u týmu byli, bych potřeboval čas, a ten nemáme," uvedl Van Marwijk, jehož tým v přípravě rozstřílel 4:0 českou reprezentaci. Na šampionátu v Rusku se utká s Dánskem, Francií a Peru.

Reklama

Související témata: