Hlavní obsah

Zapište mě do Guinnessovy knihy rekordů, vzkázal hvězdný záložník a poslal Ďábly k čertu

Praha

Zářil v dresu AS Řím. Pravidelně naskakoval v základní sestavě třetího týmu italské ligy, klíčovou měrou přispěl k postupu klubu do semifinále Ligy mistrů. Když však viděl nominaci Belgie na mistrovství světa 2018, zůstal mu jen hořký úsměv. Záložník Radja Nainggolan se mezi vyvolené nedostal.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Radja Nainggolan (dole) z AS Řím v souboji s Paulem Dybalou z Juventusu.

Článek

„Myslím, že patřím do Guinnessovy knihy rekordů. Jsem jediný špičkový hráč planety, který se drží na vrcholu, a přesto bude chybět na dvou po sobě jdoucích mistrovstvích světa. Je to tak nepochopitelné, že se mohu jen smát," uvedl třicetiletý záložník pro belgická média.

Už v roce 2014 musel překonat zklamání, když jej Marc Wilmots nenominoval pro šampionát v Brazílii. Tehdy Nainggolan patřil k hvězdám římského klubu. Letos Roberto Martinez jako nový trenér národního týmu přezdívaného Rudí ďáblové zaštítil rozhodnutí taktickými důvody.

„Radja je špičkový hráč, ale nezapadá do našeho systému. Nemůžeme mu garantovat pozici jako v klubu." Přednost dostali Kevin De Bruyne, Marouane Fellaini, Eden Hazard, Mousa Dembélé a Axel Witsel.

Temperamentní záložník reagoval po svém: „Vzali mi můj sen. Vždy jsem dělal všechno, abych mohl reprezentovat Belgii. Ale tohle nemám zapotřebí. S bolestí v srdci končím v národním mužstvu, už nikdy jeho dres neobléknu," vzkázal Nainggolan.

Reklama

Související témata: