Hlavní obsah

Fotbalová legenda v nesnázích! Proti ruským strážcům pořádku neměla šanci

Moskva/Praha

Během oslnivé kariéry vystavil často na trávníku obránce soupeře do role statistů, na právě probíhajícím světovém fotbalovém šampionátu v Rusku však slavný Diego Maradona hned v úvodu narazil. Členové speciálních bezpečnostních jednotek OMON totiž hvězdného Argentince mířícího na úvodní duel mezi Ruskem a Saúdskou Arábií nepoznali a nedovolili mu projít na VIP parkoviště u moskevského stadiónu v Lužnikách. Temperamentnímu Jihoameričanovi nepomohly ani bouřlivé protesty, nakonec musel podle tamních médií použít jiný vchod.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Slavný Diego Maradona nechyběl v hledišti při úvodním duelu MS.

Článek

Sedmapadesátiletý někdejší úchvatný driblér se rovněž kriticky vyslovil na adresu hostitelů MS v roce 2026, které po středečním rozhodnutí kongresu FIFA uspořádají společně USA, Kanada a Mexiko.

„Kanaďané jsou snad dobří lyžaři, Američané zase utopí spoustu času v reklamách. A Mexičané? Ti si to nezaslouží. Když hrají proti Brazílii nebo Německu... Bum! A jsou ze hry venku," prohlásil Maradona, který přitom v roce 1986 právě v Mexiku přivedl Argentinu k titulu mistrů světa.

Reklama

Související témata: