Hlavní obsah

Mistr světa se zesměšnil hned na začátku, zlobí se média v Německu

Tvrdá kritika ze strany německých médií se snesla na svěřence trenéra Joachima Löwa po porážce s fotbalisty Mexika 0:1 v úvodním utkání na světovém šampionátu v Rusku. Výkon úřadujících mistrů světa hodnotí jako blamáž, debakl, noční můru nebo něco nepředstavitelného.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Zklamaní němečtí fotbalisté (v popředí gólman Manuel Neuer) po porážce s Mexikem.

Článek

"Co to bylo?" ptal se po porážce server Spiegel Online. "Na hřišti jsem neviděl žádné mistry světa," konstatoval komentátor deníku Bild, který dal hned osmi hráčům německého výběru za jejich výkon pětku.

"Noční můra, to zcela nemožné, se stalo skutečností. Mistr světa Německo se zesměšnil hned na začátek mistrovství světa v Rusku a po porážce s Mexikem si vysloužil výsměch a posměch fotbalového světa," nebral si servítky ani list Die Welt.

"Tým působil bez energie, ale především bez nápadů," shrnul hlavní problémy německé reprezentace Spiegel Online. Podobně potíže německých fotbalistů vidí i další, kteří upozorňují také na slabou spolupráci týmu v obraně a nepřipravenost na mexickou strategii rychlých protiútoků po křídle.

Německá média se shodují i na tom, že pokud trenér Löw nepřistoupí k výrazným změnám, nemá šanci na obhajobu titulu. Už v zápase se Švédskem přitom podle nich půjde o všechno. "Trenér musí reagovat. Ale nejen slovy," zdůrazňuje Die Welt. Do základní sestavy podle něj i dalších médií každopádně patří Marco Reus, který v prvním zápase nastoupil z lavičky a výkon týmu viditelně oživil. Dalším, koho německá média Löwovi do základní sestavy nabízejí, je Ilkay Gündogan, který by podle nich mohl nastoupit třeba místo Samiho Khediry.

Podle Bildu musí němečtí fotbalisté, pokud chtějí mít šanci na úspěch, každopádně omezit ztráty míče, lépe komunikovat a zejména začít hrát se sebevědomím hodným mistrů světa.

Reklama

Související témata: