Hlavní obsah

Poškodili nás. Brazilci chtějí objasnit použití videa z utkání se Švýcarskem

Soči/Praha

Brazilský fotbalový svaz v otevřeném dopise požádal Mezinárodní fotbalovou federaci FIFA, aby objasnila použití videotechnologie z nedělního utkání mistrovství světa mezi Brazílií a Švýcarskem (1:1). Vedení Kanárků chce vědět, zda videorozhodčí zkoumal dvě situace ve druhém poločase, při kterých podle nich hlavní sudí César Arturo Ramos chyboval v neprospěch Jihoameričanů.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Švýcar Steven Zuber překonává hlavičkou gólmana Brazílie Alissona Beckera.

Článek

Podle Brazilců v 50. minutě neměl platit vyrovnávací gól, protože jeho střelec Steven Zuber předtím evidentně strčil do bránícího Mirandy. Pětinásobní mistři světa jsou také přesvědčeni, že v 74. minutě měli kopat penaltu za faul Manuela Akanjiho na Gabriela Jesuse.

"V těchto situacích hlavní rozhodčí jasně chyboval, takže by jeho verdikty měl přezkoumat videorozhodčí," uvedl brazilský svaz. Rovněž požádal, aby mu FIFA zaslala nahrávky z činnosti videorozhodčího Paola Valeriho a jeho asistentů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.