Hlavní obsah

Peruánec přibral čtvrt metráku, aby si mohl koupit lístky na šampionát z kvóty pro obézní

Moskva

Posedlost některých fotbalových fanoušků nezná hranic a mezí... Příběh čtyřiadvacetiletého Peruánce Miguela o tom svědčí. Neváhal přibrat čtvrt metráku, jen aby si mohl koupit vstupenky na zápasy svého reprezentačního týmu a mohl přiletět do Ruska. „Raději budu obézní, než abych vynechal nějaký zápas svých bohů,“ přiznával v Jekatěrinburgu, kde čeká Peru ve čtvrtek druhé vystoupení na MS, tentokrát proti Francii.

Foto: Sport.cz

Fanoušci Peru si šampionát užívají. Vždyť na mistrovství světa nehrál jejich tým 36 let.

Článek

Miguel je do fotbalu doslova poblázněný, od čtyř let fandí klubu Universitario de Deportes Lima a národnímu týmu samo sebou také.

„V kvalifikaci o Rusko jsem s naší reprezentací objezdil celou Jižní Ameriku, byl jsem i u toho, když jsme vyhráli v Ekvádoru, čímž jsme si otevřeli cestu do baráže," vykládal celý rozechvělý, když na mistrovství světa konečně dorazil.

Ale prožil si nervy a musel použít lest, aby se dostal ke vstupenkám.

„Přísahal jsem, že do Ruska jet musím. Vždyť naše reprezentace hrála na mistrovství světa naposledy před šestatřiceti lety. Jenže když jsem si chtěl na oficiálních stránkách objednat vstupenky, byly už všechny vyprodané," líčil Miguel svůj příběh.

„Pak jsem, si ale všiml sekce se vstupenkami pro lidi se zdravotním postižením. Rozhodl jsem se, že se stanu fanouškem trpícím obezitou. Přibral jsem čtvrt metráku, dostal od lékařů potvrzení, předložil ho FIFA a ta moji žádost schválila. Proto jsem teď v Rusku," nevadí Miguelovi, že je obézní. Hlavně že uvidí svůj milovaný tým.

Reklama

Související témata: