Hlavní obsah

Tyhle řeči odmítám! brání se sudí nařčení, že prosil Ronalda o dres

Americký rozhodčí Mark Geiger odmítl tvrzení marockého záložníka Nurdína Ambarata, že během prvního poločasu středečního zápasu mistrovství světa požádal hvězdného Cristiana Ronalda nebo jiného portugalského fotbalistu o dres. Třiačtyřicetiletý sudí to označil za nesmysl.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Rozhodčí Mark Geiger během utkání Maroka s Portugalskem.

Článek

Ambarat po středečním duelu, v němž Maroko prohrálo s Portugalskem 0:1, v rozhovoru s nizozemskou televizí uvedl, že mu soupeřův obránce Pepe řekl, že po něm chtěl rozhodčí dres.

Některá média Ambaratovy výroky špatně interpretovala a uvedla, že Pepe křídelníkovi anglického Watfordu řekl, že sudí po něm požadoval Ronaldův dres. "Tohle je mistrovství světa, ne cirkus," prohlásil Ambarat, který v začátcích své kariéry působil v Nizozemsku.

Geiger Ambaratovo tvrzení v prohlášení Mezinárodní fotbalové federace FIFA popřel. "Tyhle řeči naprosto odmítám," uvedl sudí, který je povoláním učitel. "Rozhodčí se choval příkladě a profesionálně," postavila se za něj FIFA.

Ambarat nemohl Geigerovi přijít na jméno i kvůli verdiktům. Zlobil se například, že americký rozhodčí po zákroku na něj neodpískal penaltu. "Mám zlost na rozhodčí. Mají tu videoasistenta a u prvního gólu se nezeptají, zda bylo vše v pořádku. Na opačné straně to posuzoval jinak. Měli jsme kopat penaltu. Proč máme video, když se nepoužije?" rozčiloval se v televizním rozhovoru. "Podívejte se na opakování gólové situace, Pepe fauloval," přidal marocký trenér Hervé Renard.

Maroko po druhé porážce na turnaji ztratilo naději na postup.

Reklama

Související témata: