Hlavní obsah

Bar v Brazílii láká na panáky zdarma. Má to však jednu podmínku

Jeden z barů v Riu de Janeiro originálně láká fotbalové fanoušky na sledování středečního zápasu mezi Brazílií a Srbskem na mistrovství světa. Podnik slíbil, že hosté dostanou zadarmo drink pokaždé, když se hvězdný útočník "Kanárků" Neymar ocitne na zemi.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Brazilská superhvězda Neymar se svíjí v bolestech na zemi.

Článek

Nejdražší fotbalista světa po únorové operaci nohy začal hrát až těsně před šampionátem. Neymar v dosavadních dvou utkáních na ruském turnaji vstřelil jeden gól a byl soupeři ze Švýcarska a Kostariky dohromady čtrnáctkrát faulován.

V zápase s Kostarikou rozhodčí Björn Kuipers původně nařídil pro Brazílii za Neymarův nasimulovaný pád v šestnáctce penaltu, ale po zhlédnutí videa verdikt změnil a šestadvacetiletého hráče Paris St. Germain potrestal žlutou kartou.

Neymarův herní styl se nejen v Brazílii stal terčem různých vtípků. "Pokaždé, když Neymar spadne na zem, runda panáků je na nás," uvedl bar Sir Walter Pub v plakátu na své facebookové stránce.

Pětinásobní mistři světa z Brazílie mají na kontě čtyři body a v duelu se Srbskem jim stačí remíza k jistotě postupu ze skupiny E do osmifinále.

Reklama