Hlavní obsah

Slavia se Spartou narazí na těžké zahraniční soupeře

Praha

Fotbalisté Slavie a Sparty do 19 let se v rámci CEE Cupu střetnou se silnými zahraničními soupeři. V Praze se mezi 25. a 31. červencem představí vyhlášené mládežnické celky Evertonu, Palmeiras, Besiktase Istanbul, FK Sarajevo, FC Nitra a dorazit by měla také nigerijská akademie Real Sapphire.

Foto: Svatopluk Samler (CEE Cup)

Fotbalisté Evertonu pózují s medailemi a pohárem pro vítěze Generali CEE Cupu.

Článek

Turecký Besiktas přiveze do Prahy svůj hvězdný ročník 2001, ovšem i ze Slavie zní, že jejich fotbalisté narození v tomto roce jsou momentálně největší chloubou jejich mládeže. V minulé sezóně tým sešívaných ovládl celostátní ligu mladších dorostů a jeho členové se ve velkém objevují v reprezentačních nominacích. Velkou pozornost budí také Everton, který čeká obhajoba loňského triumfu.

Turnaj se odehraje ve dvou základních skupinách, jejichž vítězové se potkají 31. července ve finále v Ďolíčku. Los určil, že Slavia narazí v nabité skupině A na Besiktas, Everton a Real Sapphire. Spartu čeká Palmeiras, Nitra a Sarajevo.

„Myslím, že letos bude turnaj více atraktivní díky tomu, že se hrají ve skupině hned tři zápasy proti dřívějším tříčlenným skupinám. Budou tady navíc velmi kvalitní týmy, kterým už od prvního duelu půjde o postup do finále," říká ředitel turnaje Roberto De Blasio.

Dětský den s Junem

Závěrečnému klání bude předcházet Dětský fotbalový den určený fotbalistům i nefotbalistům ve věku 6-12 let. Akci bude mít na starost bývalý fotbalista Tomáš Jun. Účast je zdarma, pro děti jsou přichystány dárky a občerstvení.

Vstup na většinu utkání je zdarma, pouze na finálový duel budou přímo na místě v prodeji vstupenky za 100 korun. Pro účastníky Dětského fotbalového dne bude vstup zdarma. „Máme ve Fotbalové asociaci radost, že i letos bude s naší podporou sezóna zahájena právě tímto prestižním turnajem, který může být skvělým zážitkem pro přítomné fanoušky a velmi cennou zkušeností pro mladé české hráče," poznamenal na adresu CEE Cupu Otakar Mestek, ředitel oddělení neprofesionálního a mládežnického fotbalu FAČR.

Reklama

Související témata: