Hlavní obsah

Nepřišel hrát českou holomajznu, chválí na Slovensku Holoubka

Bratislava

Český fotbalový trenér David Holoubek prožívá na počátku svého angažmá ve slovenském Ružomberoku úspěšné období. A logicky tak budí pozornost i místních médií. „Tréner Holoubek k nám přišel hrát fotbal, ne českou holomajznu, kterou kromě Plzně, Slavie a Olomouce všichni za řekou Moravou velebí, protože ji halí do pláště účelnosti,“ nebere si servítky slovenský novinář Miroslav Hašan v článku pro deník Šport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Holoubek a Jiří Jarošík, noví trenéři Ružomberku, během utkání se Spartou.

Článek

V neděli od 18:00 bude rodák z Humpolce se svými svěřenci útočit na prvním příčku v lize. Pokud se Ružomberoku v domácím souboji se Slovanem Bratislava podaří vyhrát, minimálně na hodinu se liptovský celek posune do čela soutěže.

Ružomberok našel pod Holoubkem svou novou herní tvář. „Naštěstí se jedná o představitele nové školy. Popravdě, před ním k nám (na Slovensko) zpoza řeky Moravy nedorazilo příliš kvality," dočteme se ve čtvrtečním Športu.

Důležitými postavami týmu jsou krajní záložníci Peter Gál-Andrezly a Čech Erik Daniel, který v domácí nejvyšší soutěži stihl odehrát jen 69 minut za Liberec.

Na konci akcí rychlých křídelníků zpravidla bývá vytáhlý Bosňan Ismar Tandir, jenž do léta hrával v Česku za druholigový Frýdek-Místek. K němu navíc čerstvě přibyl do mužstva jeho krajan Zinedin Mustedanagič, jemuž se akorát před nedělním kláním se Slovanem Bratislava stihlo vyřídit hostování ze Sparty.

A redaktor se také vrací k Holoubkově konci ve Spartě, „kde ho semlel mlýn ‚rudé' klubové nesmyslnosti," jak uvádí Hašan.

K častým trenérským změnám v pražském klubu pak autor dodává: „Připomíná to bludný kruh. V největším pražském ‚S' jsou však spokojení s označením důmyslná personální strategie."

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň