Hlavní obsah

Kanonýr Nezmar už zase pálí! Řediteli Slavie byl dres malý, ale první gól v přeboru dal

Praha
Aktualizováno

Kalil vodu. Tvrdil, že k jeho přeregistrovaní do klubu Pražského přeboru sice došlo, ale kdo ví, jestli vůbec nastoupí. Ve skutečnosti si premiéru hned při první příležitosti nenechal ujít. Fotbalový útočník a člen Klubu ligových kanonýrů Jan Nezmar odehrál celý zápas, v němž jeho Dukla Jižní Město porazila béčko Motorletu 6:3. Sportovní ředitel Slavie se na přestřelce podílel vstřelením branky na 5:3.

Foto: Ondřej Hanuš

Jan Nezmar oživil hráčskou kariéru. Nastoupil v pražském přeboru v barvách Dukly JM. Dal gól a slavil divoké vítězství 6:3.

Článek

Musel si vypůjčit kopačky a při rozcvičce zjistil, že mu je vybraný s číslem 19 malý. Proto musel sáhnout po čísle 21 a zápis se upravil. Výsledek ovšem stál za to. Jižní Město prohrávalo již 1:3, nakonec však předvedlo velkolepý obrat a zvítězilo 6:3.

Ve čtvrtek ho zaregistrovali, nejdřív se však chtěl v Dukle trochu rozkoukat a hlavně rozhýbat. Nakonec skočil do premiéry po hlavě hned v sobotu dopoledne.

„Dal jsem si podmínku, že než nastoupím, musím si s mužstvem zatrénovat. A páteční trénink jsem nestihl. Přesto mi zavolali, že je málo hráčů a musím přijet. Doma jsem našel jen roztrhané kopačky, tak jsem si je na zápas musel vypůjčit," usmívá se Jan Nezmar.

„Hlavní je, že se vyhrálo a můj první zápas neskončil ostudou. Zazdil jsem asi čtyři šance," líčí dvojnásobný mistr ligy s Libercem.

Myslel, že mu prasknou plíce

Od konce vrcholové kariéry přece jen něco přibral, proto nastaly zmíněné patálie s dresem. „Do prvního, po němž jsem sáhl, jsem se prostě nevešel. Ještě štěstí, že aspoň trenýrky mají velké. Zjistil jsem, že starší a méně pohyblivější byl na hřišti už jen rozhodčí," chechtá se činovník Slavie.

Nezmar v premiéře odehrál celý zápas. Gól dal v 84. minutě. A přežil. „V prvním poločase jsem si myslel, že mi prasknou plíce. A ve druhém zase všechny svaly v těle. Při gólu jsem navíc dostal přes obě nohy," popisuje fyzické strasti, které musel překonat.

Na stopera už ne

Ligový kanonýr končil v Liberci pod koučem Šilhavým jako stoper, v přeboru nastoupil tam, kam po léta patří. V útoku po boku dalšího exligového hráče Ondřeje Vrzala.

„Nebyli jsme zrovna nejpohyblivější dvojice... Jinak do útoku jsem se vrátil už v Německu, což byla moje podmínka. Taky mě tam asi třikrát nacpali na stopera, tak jsem pohrozil, že už nepřijedu," poukazuje Nezmar s úsměvem na angažmá v týmu FC Oberlausitz Neugersdorf, jemuž pomohl k postupu do čtvrté německé ligy.

Vrzal se trefil dokonce dvakrát a Dukla se po Nezmarově premiéře posunula na třetí příčku tabulky přeboru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články