Hlavní obsah

Strahov našel náhradu za Prokeše. Střídá ho osmifinalista Ligy mistrů

Praha
Aktualizováno

Vedení FAČR angažovalo trenéra Jiřího Kotrbu, který se stává novým ředitelem sportovně technického oddělení asociace. Do jeho gesce bude mimo jiné patřit i projekt regionálních fotbalových akademií nebo úseky grassroots, TOP soutěží či talentované mládeže. Kotrba je nástupcem Michala Prokeše, který ve funkci skončil tento týden.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jiří Kotrba se pouští do nové práce.

Článek

Prokešovým nástupcem se podle očekávání stává trenér, který vedl nejen řadu ligových týmů, ale má také zkušenosti s výchovou mládeže.

„Jsem moc rád za nabídku, kterou jsem od asociace dostal. Vážím si lidí i jejich práce, která zde byla už udělána a na kterou tak mohu navázat. V mnoha směrech dnes díky zápalu těchto lidí na FAČR mají trenéři mládeže snad poprvé v historii srovnatelné podmínky s trenéry pracujícími v profesionálním seniorském fotbale. Nemusí se starat téměř o nic jiného, než o výchovu a přípravu svých svěřenců," poukazuje Jiří Kotrba.

Předesílá, že po nástup do funkce se nesoustředí pouze na práci se sportovně nadanou mládeží. "Stejnou energii chci vkládat i do vylepšování systému školení trenérů, psaní nových metodických materiálů, natáčení videí, prohlubování projektu 'létající trenéři' a zachování nezbytného propojení všech těchto projektů. Opravdu se těším," líčí Kotrba.

Trenér vystudoval na FTVS UK obor TV a sport, v roce 2010 ukončil navíc úspěšně na ESMA Barcelona studium oboru marketing a řízení (titul MBA). Mezi trenérské úspěchy bývalého aktivního hráče a reprezentanta do 21 let, patří ligový titul se Spartou (se kterou si zahrál i osmifinále Ligy mistrů), účast v Poháru UEFA s Jabloncem a Příbramí nebo domácí pohárové triumfy s Viktorií Žižkov a Jabloncem. Kromě funkcionářské kariéry se velkou část svého života věnoval trénování mládeže a výchově nových fotbalových talentů.

„S panem Kotrbou jsem osobně jednal a jeho přístup na mě udělal velmi dobrý dojem. Hlavně mi imponoval fakt, že nechce rozbíjet, co zde již správně fungovalo, naopak na tom chce stavět i směrem do budoucna. Navíc je to muž, který má s výchovou mladých fotbalistů opravdu bohaté zkušenosti, které nyní doufám převede i do své práce pro fotbalovou asociaci," komentuje v tiskové zprávě Martin Malík, předseda FAČR.

Reklama