Hlavní obsah

Jak zastavit neporazitelného giganta? Fanoušci vymysleli zákeřný trik, fotbalisté šíleli

Praha

Dlouho očekávaný šlágr 14. kola nizozemské nejvyšší soutěže mezi Feyenoordem Rotterdam a PSV Eindhoven přinesl nejen vyhrocený souboj dvou gigantů Eredivisie a první porážku PSV v sezoně, ale jeden velmi sporný moment, který hostující fotbalisty pořádně naštval. A nebylo divu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Šlágr nizozemské ligy mezi Feyenoordem Rotterdam a PSV Eindhoven přinesl hodně emocíVideo: sntv

 
Článek

Ve stylu francouzského PSG si v nizozemské lize počíná PSV Eindhoven. Ze třinácti zápasů získal neskutečný plný počet 39 bodů při úctyhodném skóre 46:5.

V zápase čtrnáctého kola se suverén vydal na horkou půdu do Feyenoordu, který na svého rivala ztrácel ze třetího místa třináct bodů.

Na favorizovaného soka však domácí vlétli bez jakéhokoliv respektu. Ve 28. minutě poslal Červenobílí do vedení po parádní akci a ještě lepší střele Jorgensen, o pět minut později dokonal extázi domácích Larsson.

Z nevídané situace se PSV probralo v 72. minutě, kdy se trefil Bergwijn. A začalo peklo. Hosté svého soka zmáčkli do kleští a už o tři minuty později mohlo být vyrovnáno. V hlavní roli byl opět jednadvacetiletý Bergwijn, domácího gólmana Bijlowa však z bezprostřední blízkosti nepřekonal.

Tím však celá akce neskončila. Následný závar, ze kterého mohli hosté vyrovnat, však přerušil rozhodčí. Do vápna totiž z hlediště přilétl druhý míč a zastavil gólovou šanci. Mohutné protesty jasného lídra ligy na rozhodnutí rozhodčího Gozubuyuka nic nezměnily.

Domácí cenné vítězství uhájili a vyhráli i sedmý letošní zápas na vlastním hřišti. PSV zůstávají i přes první letošní prohru na prvním místě, na druhý a podobně suverénní Ajax, však mají náskok jen dvou bodů.

Reklama

Související témata: