Hlavní obsah

Hvězdný Ronaldo bude myslet v bitvě o Turín i na starou babičku

Praha

Stará dáma počítá před sobotní bitvou o Turín padlé. A není jich málo... Kolumbijský legionář Cuadrado si ve středečním duelu Ligu mistrů v Bernu poranil koleno, Portugalec Cancelo laboruje se zhmožděným svalem, Uruguayec Bentacur schází rovněž. A když se k tomuto výčtu přidá i zraněný Khedira, není trenér Juventusu Allegri před utkáním s městským rivalem FC Turín, které se hraje zítra od 20.30 (přímý přenos na Televizi Seznam), právě v jednoduché situaci.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Hvězda Juventusu Cristiano Ronaldo dala před bitvou o Turín fanouškovi Staré dámy slib.

Článek

Zvlášť, když jeho svěřenci nezvládli středeční poslední utkání ve skupině s Young Boys Bern a na umělé trávě ve Švýcarsku prohráli 1:2. Pro suveréna italské Serie A, v níž dominuje tabulce naprosto suverénně, nepříjemná facka.

A nezvládnout v sobotu bitvu o Turín? Neporazit na Stadio Olimpico městského rivala?

„Vůbec nepřichází v úvahu, abychom snad prohráli dva zápasy po sobě," uklidnil fanoušky hvězdný Cristiano Ronaldo, který mimochodem odehrál ve středu v Bernu celé utkání, ale ani on prohru neodvrátil.

„Po návratu ze Švýcarska na mě na letišti pokřikoval jeden z našich fanoušků, že v derby musíme myslet i na jeho babičku. Kdybychom Turín neporazili, byla by to její smrt," svěřil se Ronaldo italským médiím, že v sobotu večer bude myslet i na fanouškovu babičku. „Zvlášť proto, že jde o derby. A derby jsou vždy krásná."

„Musíme si poradit i bez zraněných hráčů a zvládnout situaci, ve které jsme se ocitli," nepřipouští ani trenér Massimiliano Allegri, že by měl mít městský rival v turínském derby navrch.

„Máme sice v tabulce osmibodový náskok a všichni tvrdí, že už jsme poosmé v řadě mistry a trofej nám mohou předat už teď, ale já si vůbec nemyslím, že je Serie A rozhodnutá. Vždyť máme za sebou teprve patnáct kol."

Pochopitelně, že za panující konstelace si FC Turín, který bude v derby domácím mužstvem, hodně troufá.

„Remíza v předchozím ligovém dějství na půdě milánského Interu mým hráčům hodně pomohla. Hlavně psychicky, neboť si potvrdili, že mohou bodovat s každým. Proč by tedy neobrali i Juve?" naznačil kouč Walter Mazzarri, že si se svým týmem troufá i na Starou dámu.

A to přesto, že i jemu bude scházet jeden z důležitých hráčů. Španělský krajánek Falqué, který v minulé sezoně nastřílel tucet gólů, si totiž obnovil svalové zranění a nenastoupí.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam naladíte v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další).

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň