Hlavní obsah

Katar - Korea 1:0Katar je po výhře nad Koreou poprvé v semifinále mistrovství Asie. Vypadl obhájce trofeje

Aktualizováno

Fotbalisté Kataru se díky nečekanému vítězství nad Koreou poprvé v historii probojovali do semifinále mistrovství Asie. Výběr dvojnásobných vítězů kontinentálního šampionátu v Abú Zabí porazili 1:0. O druhé překvapení se v druhém pátečním čtvrtfinále postarali domácí fotbalisté Spojených arabských emirátů, kteří zdolali 1:0 obhájce titulu Austrálii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinále mistrovství Asie Korea - KatarVideo: sntv

 
Článek

Favorizovaní Korejci, kteří jsou v žebříčku FIFA o 40 míst nad Katarem, budou chybět v semifinále poprvé od roku 2004. Zápas rozhodl v 79. minutě Abdulazíz Hatem střelou z dálky k levé tyči korejské branky.

Katařané pod vedením španělského kouče Félixe Sáncheze vyhráli i pátý zápas na turnaji a opět bez inkasovaného gólu. "Dosáhli jsme něčeho mimořádného, tohle je pro nás historická chvíle. Odehráli jsme výborný zápas, hráči odevzdali všechno. Je to úspěch pro celou zemi. Jsem ten nejšťastnější trenér na světě," řekl Sánchez.

V semifinále se reprezentanti hostitele mistrovství světa v roce 2022 utkají nečekaně se Spojenými arabskými emiráty, kteří ukončili obhajobu Austrálie. Jediný gól zápasu vstřelil v 68. minutě Ali Mabchút, jenž vystihl malou domů australského obránce Milose Degeneka a po kličce brankáři skóroval do prázdné branky.

Svěřenci Alberta Zaccheroniho oplatili oceánskému týmu semifinálovou porážku z minulého asijského šampionátu v Austrálii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinále mistrovství Asie SAE - AustrálieVideo: sntv

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Japonsko a Írán, které se střetnou v pondělí v Al-Ajnu. Katar se SAE budou hrát v úterý v Abú Zabí.

Mistrovství Asie ve fotbale v SAE - čtvrtfinále:
Korea - Katar 0:1 (0:0)
SAE - Austrálie 1:0 (0:0).

Reklama

Související témata: