Hlavní obsah

Holoubek přišel o českou oporu. Měl jsem strach, přiznal. Nakonec mu vstup do jara vyšel

Ružomberok

Také na Slovensku byla zahájena jarní část nejvyšší fotbalové soutěže. Povedený vstup zažil v sobotu Ružomberok pod vedením českého kouče Davida Holoubka. Fotbalisté v oranžových dresech na svém hřišti zdolali Zlaté Moravce 4:0 a v tabulce jsou čtvrtí s čtyřbodovým odstupem na třetí Žilinu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Holoubek a Jiří Jarošík, trenéři Ružomberku

Článek

První gól vstřelil makedonský reprezentant Tihomir Kostadinov, před nímž stojí nelehký úkol, protože musí do konce sezony nahradit Erika Daniela. Český křídelník totiž s předstihem podepsal smlouvu se Slovanem Bratislava, která vejde v platnost od léta. Do té doby na něj v Ružomberoku zbývá místo jen v třetiligové rezervě.

Kostadinov však záhy naznačil, že by mohl být velmi užitečným záskokem za někdejšího hráče Liberce. „V přípravě takhle nevypadal, jsem rád, že si to přenesl do mistrovského utkání. Z té pravé strany jsem měl strach, to říkám upřímně. Ale celkem to zvládl i střídající Matúš Kmeť," pochválil svěřence David Holoubek. Oba se na výhře podíleli jedním gólem.

Ružomberok tak může částečně zacelit mezeru po odcházející opoře i z vlastních zdrojů. Střídající Kmeť je totiž členem místní devatenáctky, která v minulé sezoně získala mistrovský titul.

A po rozpačitém podzimu na sebe upozornil slibným výkonem také Zinedin Mustedanagič, bosenský talent hostující ze Sparty. Během úvodního jarního klání nejvíce ohrožoval bránu soupeře, nakonec se dočkal gólu po změně stran, kdy si šikovně předkopl míč na hranici vápna a následně střelou o tyč zvýšil na 3:0. Čeští fotbalisté v barvách domácích, obránce Filip Twardzik a gólman Jan Čtvrtečka, sledovali zápas jen z lavičky.

Šlágr kola na nově otevřeném stadionu vyzněl pro Slovan

Nejen v české lize je tento víkend ve znamení souboje dvou nejlepších týmů soutěže. V Dunajské Stredě se místní aktuálně druhý celek tabulky postavil lídrovi ze Slovanu Bratislava. To vše se odehrálo bezprostředně po slavnostním otevření nové moderní MOL Arény s kapacitou 12 700 míst.

V bráně domácích nechyběl jednadvacetiletý český gólman Martin Jedlička, který po celý zápas likvidoval jednu šanci za druhou. Brankář zapůjčený z Mladé Boleslavi nestačil pouze na penaltu slovinského kanonýra Andraže Šporara, což byla zároveň jediná změna skóre v zápase. Slovan tak má na čele už jedenáctibodový náskok.

Premiéru v roli hlavního kouče má za sebou Michal Ščasný, jehož Trnava vybojovala remízu 1:1 na hřišti favorizované Žiliny. Český trenér nasadil do základní sestavy také levého záložníka Václava Dudla, který je v Trnavě zapůjčen ze Sparty vedené Ščasného otcem Zdeňkem. V dresu Žiliny nechyběl stoper Filip Kaša, který v závěru duelu obdržel druhou žlutou kartu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava