Hlavní obsah

Legendárního Pelého v Paříži trápí infekce močových cest

Paříž

Poslední zdravotní problémy fotbalové legendy Pelého způsobila infekce močových cest. Osmasedmdesátiletý Brazilec, který byl v úterý večer s horečkou hospitalizován v Paříži, zůstane podle svého mluvčího Pepita Fornose pod dohledem lékařů ještě asi dva dny. V nemocnici mu nasadili antibiotika a jeho stav je plně pod kontrolou.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Legendární fotbalista Pelé byl v Paříži hospitalizován.

Článek

Trojnásobný mistr světa navštívil v úterý ve Francii večírek, na kterém se potkal mimo jiné s talentovaným francouzským reprezentantem Kylianem Mbappém. Podle brazilských médií se večer cítil nastydlý a snažil se léčit v hotelu, když mu ale ani po zdřímnutí nebylo lépe, byl s horečkou převezen do nemocnice.

"Byl trochu rozlámaný, lékaři pak diagnostikovali infekci močových cest. Doktoři chtějí, aby zůstal v nemocnici ještě jeden dva dny, aby byl po propuštění zcela v pořádku," uvedl Fornos.

Brazilská legenda později pozdravila na Twitteru fanoušky a ujistila je, že se cítí už mnohem lépe. "Děkuji za vaši přízeň! Antibiotika zabrala a testy jsou v pořádku. Cítím se mnohem lépe, myslím, že bych mohl opět hrát," napsal Pelé na sociální síti.

Pelé se v posledních letech léčil s prostatou a ledvinami či rozsáhlou infekcí močových cest, prodělal také operaci kyčle. Posledního veřejného vystoupení v prosinci 2017 během losu světového šampionátu v Rusku se někdejší hráč Santosu a New Yorku Cosmos zúčastnil na vozíčku.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín