Hlavní obsah

Smutný konec. Hrál s Romariem, pak ale přišel pád až na dno a život na ulici, kde byl bývalý talent zavražděn

Sao Paulo/Praha

Příběh s hodně smutným koncem napsal život pro Valdirama Caetana de Moraise. Ten měl našlápnuto ke skvělé fotbalové životní dráze, ale drogy a alkohol mu změnily život a zničily kariéru. Postupně se propadal a dostal se až na ulici, kde byl také v sobotu ve věku pouhých 36 let nalezen mrtvý. Podle rakouského serveru Sport.oe24.at zemřel násilnou smrtí. Jeho tělo dokonce ani nebyl připraven identifikovat žádný člen rodiny.

Foto: Twitter: Vasco

Bývalý fotbalista Valdiram je po smrti. Stojí za ním velmi smutný příběh.

Článek

Svou kariéru začal fantasticky. Nastupoval ve známém klubu z Ria de Janeira pojmenovaném Vasco da Gama po slavném mořeplavci a v roce 2006 byl nejlepším střelcem Copa do Brasil. Hrál tak po boku legendárního Romaria, který tou dobou v klubu kariéru končil.

Jenže pak věci nabraly jiný směr. Valdiram se začal více než svými výkony na hřišti proslavovat alkoholem a drogami. Mluvilo se dokonce i o sexuálním zneužití. Všechno to mělo za následek jeho vyhození z klubu.

Mezi lety 2007 a 2014 hrál skoro ve dvaceti různých klubech, nikde ale nevydržel moc dlouho a odehrál vždy jen pár zápasů, někde vůbec žádný. Kariéru nakonec definitivně zabalil v roce 2017 poté, co se ji neúspěšně pokusil restartovat v Atlanticu de Bahia. Server Marca uvádí, že Valdiramovy špatné návyky převzaly kontrolu nad jeho životem natolik, že dokonce okradl své vlastní spoluhráče.

Druhou šanci nevyužil

Loni se klub Vasco da Gama dozvěděl, že bývalý forvard žije na ulici, a rozhodl se mu pomoci. Klub zprostředkoval své bývalé hvězdě kontakt se sociální službou a vzal ji i na kliniku, jenže veškerá snaha byla marná. A příběh má bohužel i svůj špatný konec.

Valdiram byl v sobotu nalezen na ulici v Sao Paulu mrtvý. Celý příběh je o to smutnější, že podle Globoesporte mrtvolu údajně nebyl ochoten identifikovat žádný člen jeho rodiny. Brazilská média uvádějí, že posledním veřejným vystoupením Valdirama bylo video na YouTube, ve kterém bývalý talent žádá své bývalé spoluhráče z Vasco da Gama o pomoc s tím, že nemá žádné peníze ani místo, kde by složil hlavu.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň