Hlavní obsah

Hamšík schytal ránu kopačkou do obličeje. Český rozhodčí kvůli zkrvavené slovenské hvězdě v Číně okamžitě tasil červenou

Shenzhen/Praha

Zakrvácený opouštěl trávník. Slovenský fotbalový záložník Marek Hamšík nedohrál nedělní utkání 10. kola čínské Superligy poté, co ho obránce domácího celku Šen-čen-š nechtěně nakopl do obličeje. Český rozhodčí Petr Ardeleanu po zákroku nařídil pokutový kop, díky němuž klub Ta-lien I-fang vyrovnal. Hamšíkovi spoluhráči gólem v závěru zápasu dokonali obrat na konečných 2:1.

Marek Hamšík dostal ránu kopačkou do obličeje a musel střídatVideo: sntv

 
Článek

Ke krvavému momentu 10. kola čínské Superligy došlo v 73. minutě utkání za stavu 1:0 pro domácí tým. Jednatřicetiletý Hamšík nabíhal do vápna a chystal se za brankářova záda míč poslat hlavičkou. K jeho smůle se bránící hráč pokusil balón dostat do bezpečí vykopnutím a Slováka přitom zasáhl vší silou kopačkou přímo do obličeje.

Bývalý hráč Neapole a Slovanu Bratislava se okamžitě skácel k zemi. Když pohlédl do dlaní, věděl, že je zle. Všude byla krev, a tak bylo jasné, že pro Hamšíka utkání končí. Ardeleanu za hrozivě vypadající faul nařídil pokutový kop.

K penaltě se postavil Yannick Carrasco. Belgičan exekuci provedl panenkovským dloubákem a hosté srovnali na 1:1. Klub Ta-lien I-fang nakonec zvítězil poměrem 2:1, o čemž v nastavení rozhodl He Yupeng.

Hamšík do Číny přestoupil z Neapole letos v zimě. Slovenský reprezentant strávil v italském celku 12 let a během svého působení v klubu se stal oporou. S Neapolí získal dvakrát italský pohár a jednou italský superpohár. Jeho současnému klubu Ta-lien I-fang aktuálně patří 11. příčka čínské ligy.

Reklama

Související témata: