Hlavní obsah

Rychlost 237 km/h a prasklá pneumatika. Policie zveřejnila příčinu Reyesovy tragické nehody

Sevilla/Praha

Šokující zpráva o smrti Josého Antonia Reyese v sobotu zasáhla celý fotbalový svět. Španělská policie uveřejnila příčinu tragické nehody. Fotbalistův Mercedes se řítil po silnici rychlostí 237 km/h a praskla mu při tom pneumatika. Neovladatelné vozidlo vylétlo z vozovky a po nárazu začalo hořet. Řidičem byl Reyes. Společně s fotbalistou v autě zahynul i jeho bratranec.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tragická autonehoda, při níž zemřel José Antonio Reyes.Video: sntv

 
Článek

K tragické nehodě došlo o víkendu ve španělské Seville, kde Reyes fotbalově vyrůstal. Sportovcův Mercedes S550 se stal zřejmě neovladatelným poté, co mu v rychlosti 237 km/h praskla pneumatika. Vůz následně vylétl ze silnice a narazil do přilehlého staveniště.

Pětatřicetiletý bývalý španělský reprezentant zahynul společně se svým třiadvacetiletým bratrancem. Ten podle svědků seděl na zadním sedadle. Druhý Reyesův bratranec nehodu přežil, ale je v kritickém stavu v nemocnici.

Pohřeb Josého Antonia ReyeseVideo: sntv

Reyesův pohřeb se konal v pondělí. Fotbalistova kariéra je ověnčena pěti triumfy v Evropské lize s Atlétikem a Sevillou. S Arsenalem získal titul v Premier League a vyhrál FA Cup. Naposledy působil v druholigové Extremaduře.

Na Španěla se vzpomínalo i během sobotního finále Ligy mistrů. Hráči před utkáním drželi minutu ticha. Liverpoolský bek Alberto Moreno po triumfu sundal dres, pod kterým měl fotografii zesnulého fotbalisty. „Mám tě rád bratře," stálo pod snímkem.

Reklama

Související témata: