Hlavní obsah

Vysmíval se soupeři. Od té doby Suáreze stíhá jedna pohroma za druhou

Pokud dvaatřicetiletý fotbalista Luis Suárez doteď nevěřil na karmu, měl by svůj úsudek zřejmě pomalu přehodnotit. Od té doby, co se kontroverzní Uruguayec během semifinálového utkání Ligy mistrů vysmál liverpoolskému Andrewovi Robertsonovi, potkává na hřišti barcelonského útočníka jedna pohroma za druhou. Další ránu mu osud připravil během čtvrtfinále mistrovství Jižní Ameriky, které po třech neuznaných gólech Uruguaye ovládlo na penalty Peru. Jediný hráč svůj pokutový kop neproměnil. Ano, hádáte správně – byl to Suárez.

Foto: Luisa Gonzalez, Reuters

Uruguayský fotbalista Luis Suárez selhal během penaltového rozstřelu ve čtvrtfinálovém utkání mistrovství Jižní Ameriky proti Peru.

Článek

Byl začátek května, Lionel Messi právě proměnil jeden z nejhezčích přímých volných kopů historie Ligy mistrů a poslal na Camp Nou svůj tým do vedení 3:0 nad Liverpoolem. Suárez, střelec první branky utkání, proběhl kolem obránce Reds Robertsona a doslova se mu vysmíval do obličeje. K soupeřům v dresu svého bývalého zaměstnavatele neměl ani  špetku respektu. Jenže tento nesportovní moment, jako by předznamenal jeho budoucí fotbalové trápení.

První velkou facku dostala Barcelona se Suárezem na hřišti o týden později během odvety na Anfield. Nezapomenutelné vítězství 4:0 poslalo do finále Ligy mistrů Liverpool a Robertson dostal po utkání možnost k odplatě. „Kdo je ve finále?" odpověděl řečnickou otázkou na dotaz ohledně chování dvaatřicetiletého Uruguayce.

Pak přišla další rána do vazu. Suárez podstoupil artroskopický zákrok menisku. Kvůli problémům s kolenem nestihl finále Španělského poháru, Barcelona ho prohrála 1:2 a triumf slavila Valencie. A trápení barcelonského útočníka, zdá se, stále není u konce. Nejprve se mu na mistrovství Jižní Ameriky vysmál celý fotbalový svět za to, že žádal penaltu za ruku brankáře ve vápně.

A čtvrtfinále na turnaji Copa América si pro něj připravilo další tvrdý políček. Uruguay vsítila tři branky, jenže ani jedna po zásahu videorozhodčího uznána nebyla. Utkání dospělo do penaltového rozstřelu a ten ovládli fotbalisté Peru. Suárez jako jediný svůj pokus neproměnil a hřiště opouštěl se sklopenou hlavou. Jestli existuje něco jako fotbalová karma, v posledních měsících se na Uruguayci pořádně vyřádila.

Reklama

Související témata: