Hlavní obsah

Sparta se chystá na obhajobu bez dvou opor. Jak daleko dojde v Evropě?

Již o víkendu se rozběhne nejvyšší česká fotbalová soutěž žen, do které vstoupí jako obhájkyně titulu tým Sparty. Česká liga sice nepatří mezi top soutěže v Evropě, přesto se najdou hráčky mající potenciál působit v zahraničí. Důkazem je odchod nejlepší střelkyně loňské sezony Andrey Staškové do Juventusu Turín. Do Atlétika Madrid pak zamířila Američnka Kylie Stromová.

Foto: sparta.cz

Fotbalistky Sparty s kompletní sbírkou domácích pohárů.

Článek

„Nová sezona bude náročná, ale začali jsme přípravu dobře. Odehráli jsme zápasy proti kvalitním týmům a měli i slušné výsledky. Věřím, že to bude další povedená sezona," avizuje před startem soutěže trenér Peter Bartalský.

Triumfem v minulé sezoně sparťanky zaokrouhlily počet titulů na dvacet. Ziskem domácího poháru navíc završily double. Pětkrát se radoval rival ze Slavie, nikdo jiný zatím v české éře na titul v ženské lize nedosáhl. Je dost pravděpodobné, že následující ročník bude stejný jako předchozí a o titul si to rozdají pouze pražská S.

„Je škoda, že liga je jen o dvou týmech, ale o to větší rivalita je. Navíc můžeme vyhrávat poháry a v Lize mistryň se porovnat s evropskými týmy," shodují se opory týmu Adéla Odehnalová a Petra Bertholdová.

Derby hned ve druhém kole

Již v pátek se sparťanky dozví soupeře pro boje v Lize mistryň. Před rokem v ní vypadly v prvním dvojzápase s Ajaxem Amsterdam.

,,Chceme dojít dále než vloni. Byla by to odměna za tvrdou práci a byla by škoda vypadnout s prvním soupeřem," těší se na evropskou konfrontaci trenér Bartalský, bývalý brankář Viktorie Žižkov.

Foto: Sport.cz

Andrea Stašková získala se Spartou double, poté přestoupila do Juventusu Turín.

Jeho družstvo přes léto doplnily hned tři nové Američanky. Chybět zatím bude po operaci se vracející Petra Vyštejnová.

Sparta začne sezonu v neděli proti nováčkovi z Pardubic a hned v dalším kole ji čeká derby s největším rivalem ze Slavie.

„Obhajoba je vždycky těžší. Ale věřím, že se nám to zase podaří. Uděláme maximum, abychom znovu dosáhly doublu," ujišťuje Bertholdová.

Reklama

Související témata: