Hlavní obsah

Juventusu i Arsenalu se obě pražská S vyhnula. Do Prahy přijedou týmy ze Skotska a Islandu

Fotbalistky obou pražských S již znají soupeřky pro svá úvodní představení v rámci letošního ročníku Ligy mistryň. Mezi 32 týmy figurovaly Sparta i Slavia díky vysokému koeficientu v lepší polovině. Byly nasazené a vyhnuly se tak pro začátek ženským velkoklubům, třeba Lyonu, Wolfsburgu, Paris Saint-Germain, Barceloně či Bayernu Mnichov.

Foto: Profimedia.cz

Záložnice Slavie Kateřina Svitková v souboji s Linou Magullovou z Bayernu Mnichov během čtvrtfinále loňského ročníku Ligy mistryň.

Článek

Los Pražankám mohl přiřknout jiné slavné celky, Arsenal a také Juventus, do něhož ze Sparty nedávno přestoupila teprve devatenáctiletá Andrea Stašková. Možným soupeřem byla také srbská Subotica, které by se sparťanské ženy v případě nalosování jistě rády pomstily za loňské vyřazení svých mužských kolegů z evropských pohárů.

Nakonec ale ani na jednu z těchto variant nedošlo. Slávistky se na rozdíl od svých mužských kolegů, kteří místo Celticu o Ligu mistrů zabojují nakonec s Kluží, podívají do Skotska. Čtvrtfinalistky loňského ročníku Ligy mistryň se utkají s Hibernian.

Foto: Sport.cz

Devatenáctiletá fotbalistka Stašková přestoupila do Juventusu Turín.

Úřadující mistryně tuzemské ženské ligy ze Sparty, které loni po dvou prohrách s Ajaxem nepřešly do osmifinále, pak dostaly islandský Breidablik. Oba protivníci pražských S se mezi 32 nejlepších dostali z kvalifikace.

Loňský ročník Ligy mistryň ovládly už počtvrté v řadě fotbalistky Lyonu. Ty tak mají na kontě už celkem šest triumfů. Pražská S rozehrají soutěž 11. či 12. září, odvety jsou pak na programu o dva týdny později (25. a 26. září). Nasazené kluby hrají doma vždy druhá utkání.

Reklama