Hlavní obsah

Argentina - Mexiko 4:0Varování pro Slavii! Martínez z Interu nasázel hattrick za 22 minut. Jízda Brazílie končí na Peru

Útočník Interu Milán Lautaro Martínez nastřílel v úterý během 22 minut hattrick Mexiku a přispěl v přípravném utkání k výhře fotbalistů Argentiny 4:0. Za týden Inter přivítá pražskou Slavii v úvodním utkání skupinové fáze Ligy mistrů. V dalším přípravném duelu v USA Brazílie nečekaně prohrála v repríze finále Copy América 0:1 s Peru.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Lautaro Martínez nasázel Mexiku tři góly

Článek

Dvaadvacetiletý Martínez využil v San Antoniu nečekaně nedůsledné obrany Mexika a skóroval v 17., 22. a 39. minutě. Mezitím ještě ve 33. minutě proměnil Leandro Paredes penaltu za ruku, kterou Martínez nastřelil soupeři.

"Jsem nadšený. Musíte toho hodně obětovat, abyste se dostali takhle daleko, a každý den se vám nepodaří vstřelit v tomhle dresu tři góly," radoval se Martínez, jenž dal zapomenout na absenci kapitána Lionela Messiho. Kanonýr Barcelony si odpykává tříměsíční disciplinární trest za kritiku organizátorů jihoamerického šampionátu.

V druhém poločase sice Argentina polevila, ale nemusela čelit žádnému tlaku Mexičanů, kteří za 90 minut nevyslali ani jednu střelu na její branku. "El Tri" tak utrpěli první porážku ve dvanáctém utkání pod argentinským trenérem Gerardem Martinem a nejtěžší debakl od prohry 0:7 s Chile v roce 2016.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Brazílie nestačila v přípravném utkání na Peru

Neporazitelnost Brazílie končí

V Los Angeles skončila ještě delší série neporazitelnosti Brazilců, kteří až do úterka nenašli přemožitele v 17 duelech od loňského mistrovství světa. Dva měsíce poté, co pětinásobní mistři světa porazili Peru 3:1 ve finále Copy Américy, nevstřelili stejnému soupeři gól. Zápas rozhodl v 85. minutě obránce Luis Abram, jenž překonal brankáře Edersona hlavičkou po přímém kopu.

I když Brazilci měli šance, zápasu nedominovali. Peruánský gólman Pedro Gallese si tak připsal cennou nulu proti hvězdám týmu Philippea Coutinha, Roberta Firmina či střídajících Neymara, Viniciuse a Fabinha.

Přípravné fotbalové zápasy v USA:
Argentina - Mexiko 4:0 (4:0)
Branky: 17., 22. a 39. Martínez, 33. Paredes z pen.
Brazílie - Peru 0:1 (0:0)
Branka: 85. Abram.
USA - Uruguay 1:1 (0:0)
Branky: 79. Morris - 50. Rodríguez.

Reklama

Související témata: