Hlavní obsah

Obrovská tragédie. Reprezentační brankář zemřel den před mezistátním zápasem

Smutná zpráva zastihla fotbalový svět. Reprezentační gólman Curacaa Jarzinho Pieter zemřel den před reprezentačním zápasem Ligy národů CONCACAF proti Haiti. Brankář ostrovního státu byl nalezen v pondělí bez známek života v hotelu v městě Port-au-Prince. Reprezentanti Curacaa se rozhodli k úternímu mezistátnímu duelu proti Haiti nastoupit na Pieterovu počest.

Foto: Sport.cz

Reprezentační brankář Curacaa Jarzinho Pieter zemřel. Bylo mu 31 let.

Článek

Zápas Ligy národů CONCACAF mezi Curacaaem a Haiti zahájila v úterý minuta ticha, která byla věnována gólmanovi Jarzinhovi Pieterovi. Ten byl nalezen mrtvý ve svém hotelovém pokoji pouhý den před duelem.

Příčina úmrtí jednatřicetiletého reprezentanta nebyla oficiálně oznámena. Podle dostupných informací ale Pieter dostal infarkt.

Pieter byl druhým gólmanem Curacaa a kryl záda jedničce Eloyovi Roomovi. V reprezentačním dresu si připsal 12 startů. Na klubové úrovní hrál za Centro Dominguito.

„Fotbalová federace Curacaa informovala CONCACAF, že po konzultaci s týmem, nastoupí Curacao k zápasu proti Haiti na počest jejich spoluhráče," vydala k situaci prohlášení konfederace CONCACAF.

Týmový kolega Leandro Bacuna vzdal hold svému příteli na sociální síti Instagram. O Pieterovi napsal, že to byl muž s velkým srdcem a že ho bral jako vlastního bratra.

Reklama

Související témata: