Hlavní obsah

Rivalita stranou? Nikoli. Ronaldo v anketách "The Best" a Zlatý míč nikdy nehlasoval pro Messiho

Lionel Messi v pondělí převzal další individuální ocenění ve své bohaté kariéře, a to fotbalista roku podle FIFA (The Best FIFA Men’s Player známé také pod názvem "The Best"). V anketě navazující na Zlatý míč FIFA (spojení fotbalisty roku FIFA a Zlatého míče konané mezi lety 2010 a 2015) a původní koncept fotbalisty roku FIFA porazil útočník Barcelony Virgila van Dijka z Liverpoolu a Cristiana Ronalda z Juventusu, kteří skončili na druhém, respektive třetím místě. Po slavnostním vyhlášení letošního ročníku ankety bylo zveřejněno, jak jednotliví fotbalisté hlasovali. A v rámci toho vyšla najevo zajímavá skutečnost.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Argentinec Lionel Messi při vyhlašování hráče roku.

Článek

Touto skutečností je, že Cristiano Ronaldo ještě nikdy v historii ankety "The Best" ani v rámci Zlatého míče FIFA nehlasoval pro Lionela Messiho. Nejen, že argentinského borce neměl ani jednou na první příčce, nikdy ho dokonce nezařadil ani mezi tři „své" nejlepší fotbalisty. Z jeho voleb vyplývá, že před svým rivalem, s nímž bývá často porovnáván, obvykle upřednostňoval své spoluhráče z klubu.

Ani Messi se však se svými hlasy pro Portugalce nepředal. Mezi top trojku ho od roku 2010 zařadil jen dvakrát, a to až v posledních dvou letech a ani v jednom případě mu neudělil první místo.

Poprvé dal Messi svému rivalovi hlas loni, když ho zařadil na třetí příčku za Modriče a Mbappého, podruhé letos, kdy ho umístil na druhou pozici. Vyhrát by Argentinec letos nechal Sadia Maného z Liverpoolu, na třetí místo zařadil spoluhráče Frenkieho de Jonga. I v jeho volbách je patrná spíše tendence k upřednostňování spoluhráčů.

Ronaldo letos hlasoval pro Matthijse de Ligta (1. místo), Frenkieho de Jonga (2. místo) a Kyliana Mbappého (3. místo).

Reklama