Hlavní obsah

Modla Slavie se trápí. Stochovi se v Řecku hroutí sny, přišel i o místo v nároďáku

Měl velkou touhu si ještě jednou vyzkoušet zahraniční angažmá. A když v červnu přišla možnost zamířit z mistrovské Slavie do PAOK Soluň, Miroslav Stoch neváhal. Cíl byl jasný. Dostat se do základní sestavy a zahrát si s tradičním řeckým klubem evropské poháry. Ani jedno se nepovedlo. A co víc. Devětadvacetiletý záložník s dynamitem v noze přišel i o místo v reprezentaci.

Foto: Profimedia.cz

Miroslav Stoch v době,kdy působil v dresu pražské Slavie

Článek

Ve Slavii patřil k oporám, velmi oblíbený byl i u fanoušků. Jeho branky, většinou parádní, často přinášely červenobílým důležité body. Postupem času však z kádru trenéra Trpišovského vypadl, a když dostal nabídku obléknout černobílý dres řeckého týmu, neváhal.

"Jsem šťastný, že jsem ode dneška součástí PAOK. Když přišla tahle nabídka, ihned jsem si vzpomněl, že jsme tehdy byli kousek od trofejí, ale nakonec jsme nezískali ani jednu. Je to pro mě velká motivace to napravit," vyprávěl Stoch v rozhovoru pro web agentury Football Service Agency, která ho zastupuje.

Zůstalo však jen u přání. V lize si PAOK nevede vůbec špatně, po pěti odehraných zápasech je třetí, s dvoubodovou ztrátou na první Olympiakos. Slovenský fotbalista však na tom nemá žádnou zásluhu. Ani do jednoho zápasu nezasáhl, v jednom případě nebyl dokonce ani v nominaci.

A poháry? Stochův sen o tom, že by mohl Slavii potkat s PAOKem v pohárech, vzal za své nejdříve ve 3. předkole Ligy mistrů s Ajaxem a posléze ve čtvrtém předkole Evropské ligy, kdy řecký gigant překvapivě vypadl se Slovanem Bratislava. Slovenský záložník do souboje se svými krajany zasáhl jen v úvodním utkání, a to na pouhých jedenáct minut, v odvetě se už na trávníku neobjevil. S nizozemským gigantem pak odehrál jen o minutu více.

Foto: Sport.cz

Miroslav Stoch v barvách PAOK Soluň.

Minimální vytíženost populárního „Miňa" se odrazila i na jeho reprezentačním působení. „Se Stochem jsem nekomunikoval, ale mluvil jsem s jeho agentem Milanem Lednickým a plánuju, že mu zavolám. Ale jeho situace je taková, že od zápasu se Slovanem neodehrál ani minutu. O víkendu cítil, že možná dostane šanci, ale trenér se bohužel rozhodl pro jiné hráče. Stále s ním počítám do širšího kádru, ale rozhodl jsem se, že v nominaci nebude," říkal český kouč slovenské reprezentace Pavel Hapal před kvalifikačním duel o EURO 2020 s Walesem, který se hraje 10. října.

„I když má Slavia nejlepší fanoušky v Česku, s prostředím v Řecku se to vůbec nedá srovnat," měl Stoch jasno o atmosféře v Soluni. Tu si však na trávníku mohl v součtu vychutnat pouhých 23 minut, které nasbíral v duelech proti Slovanu a Ajaxu. Jediný celý zápas odehrál v přípravném duelu proti Zvolle v červenci.

Jak se bude vyvíjet další osud slovenského fotbalisty, ukáží následující měsíce.

Stochova vytíženost v PAOK Soluň
DATUMZÁPASSOUTĚŽČAS (v minutách)
22.8.PAOK - Slovan4. předkolo EL11
6.8.PAOK - Ajax3. předkolo LM12
23.7.Anderlecht - PAOKpříprava21
9.7.Zwolle - PAOKpříprava90

Reklama