Hlavní obsah

Senzace! Petr Čech pokračuje v kariéře, v Anglii bude chytat za hokejový tým ze třetí ligy

Aktualizováno

Senzace! Petr Čech pokračuje v brankářské kariéře. Bývalý gólman české fotbalové reprezentace, jenž naposledy chytal v Premier League za Arsenal a momentálně pracuje pro londýnskou Chelsea jako poradce sportovního a technického úseku, se vrhl na hokej. V Anglii se dohodl na angažmá do konce sezony v Guildford Phoenix z třetí ligy. Klub informaci potvrdil na sociálních sítích. Poprvé by mohl Čech nastoupit už v neděli.

Foto: Sport.cz

Petr Čech si vyzkouší, jak mu to půjde v hokejové brance. Na angažmá se dohodl s anglickým týmem ze třetí ligy.

Článek

Před pár měsíci Petr Čech hlásil, že jeho fotbalová kariéra je definitivně u konce a žádný další zápas už nebude. Ve středu večer však vyšlo najevo, že si fotbalová legenda prodlouží sportovní kariéru. Místo zeleného pažitu však hodlá zářit na ledové ploše, bude se věnovat hokeji. A opět jako brankář. Dohodl se na angažmá s klubem Guildford Phoenix z třetí ligy.

Hokej místo fotbalu

"Po dvaceti letech profesionálního fotbalu pro mě tohle bude skvělý zážitek. Budu se věnovat sportu, který jsem rád sledoval a hrál jako malý kluk," svěřil se Čech na sociálních sítích.

V hokejové výstroji se ukázal už v létě při tréninku v prvoligovém týmu Guildford Flames. Nyní bude sbírat zkušenosti v nižší soutěži.

"Jsem nadšený, že budu mít možnost hrát s Phoenixem a získat zápasové zkušenosti. Doufám, že mladému týmu pomůžu splnit jeho cíle pro sezonu a vyhrát tolik zápasů, kolik jen bude možné, když budu mít šanci nastoupit," citovala Čecha britská média. Je znát, že se gólman těší do branky, adrenalin ze zápasů mu nejspíš hodně chyběl.

Čech to myslí s návratem vážně. List The Sun cituje hlavního kouče Andyho Hemmingse, který po zveřejnění senzační zprávy vše okomentoval tak, že Čech je skvělý chlap a tvrdě trénuje. "Pro Phoenix je obrovská věc, že podepsal takového hráče. Už se těším, až ho uvidím během utkání," uvedl pro dailymail.co.uk.

Premiéra

Na premiéru by gólman neměl dlouho čekat, přijít by měla už v neděli, kdy se jeho tým postaví rezervě Swindon Wildcats. Chytat by měl v dresu s číslem 39, které nosil během kariéry legendární hrdina z olympiády v Naganu Dominik Hašek. Právě jeho podobiznu byl měl mít Čech i na brankářské masce.

"Od chvíle, kdy jsem ho viděl poprvé na ledě, se opravdu hodně zlepšil. Jsem nadšený, že ho vidím hrát," dodal Slovák Miloš Melicherík, který je Hemmingsovým nadřízeným v klubu.

Ve fotbalové Premier League nastupoval mezi tyčemi patnáct let (jedenáct let chytal v Chelsea, čtyři roky v Arsenalu) a v Premier League udržel 202 čistých kont. Čtyřikrát vyhrál nejvyšší anglickou soutěž a FA Cup, třikrát triumfoval v Ligovém poháru a v sezoně 2011/2012 slavil vítězství v Lize mistrů.

Prosadí se podle vás bývalý fotbalový gólman Petr Čech i v hokejové brance?
ano
72 %
ne
28 %
Celkem hlasovalo 3641 čtenářů.

Reklama