Hlavní obsah

Zpátky do brány! Ale tentokrát do té hokejové... Fotbalová legenda se předvedla v netradiční roli

Londýn/Praha

Legendární český fotbalový brankář a vítěz Ligy mistrů s Chelsea Petr Čech už v minulosti ukázal své gólmanské dovednosti i v hokejové bráně. Nyní se do ní opět vrátil. Jak píše server Daily Mail, Čech si zatrénoval s celkem Guildford Flames, který hraje nejvyšší britskou hokejovou ligu.

Foto: Twitter: Petr Čech

Petr Čech během hokejového tréninku s týmem Guildford Flames.

Článek

Čech, který v současné době působí ve vedení londýnské Chelsea, na trénink dorazil i s novou gólmanskou maskou. Tu mu nedávno zhotovil známý umělec David Gunnarson, který se věnuje právě designu hokejových brankářských helem.

Na masce se nachází hned několik důležitých odkazů na Čechovu bohatou kariéru včetně české a britské vlajky i části znaků Chelsea a Arsenalu, tedy celků, ve kterých český brankář dlouho působil.

Sedmatřicetiletý čtyřnásobný vítěz Premier League je svou láskou k hokeji známý. Dokonce se mohlo stát, že bychom ho vůbec neznali jako slavného fotbalového gólmana. V minulosti totiž coby malý chlapec uvažoval o tom, že se bude věnovat právě lednímu hokeji.

„Když si ale představíte finanční stránku toho, že musíte nakoupit všechno to vybavení... Zároveň dítě rychle roste, takže musíte pořád kupovat nové a to jsme si zkrátka nemohli dovolit,“ vyprávěl před časem pro Arsenal TVHD.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Petr Čech během nedávného losu základních skupin nového ročníku Ligy mistrů.

„Můj táta byl velmi chytrý a věděl, že se mi bude líbit jakýkoli druh sportu a že mám hokej a fotbal na stejné úrovni. Takže když mi bylo šest a půl nebo sedm, vzal mě do fotbalového klubu, a jak jsem začal hrát fotbal, bylo mi jasné, že mě to opravdu baví,“ uzavřel Čech.

Reklama