Hlavní obsah

Slavia – Barcelona 0:4Mladí slávisté dostali od Barcelony ve druhém poločase lekci

Dominik HejbalSport.cz

Slávističtí dorostenci po bezbrankové první půli prohráli středeční duel Youth League s Barcelonou 0:4. Svěřenci Martina Hyského jsou se třemi body poslední ve skupině F.

Foto: Svatopluk Samler

Lukáš Červ ze Slavie v souboji s gólmanem Barcelony Arnauem Tenasem.

Článek
Fotogalerie

Obě mužstva nabídla divákům v Horních Počernicích podívanou na velmi rychlý a celou první půli vyrovnaný fotbal.

Zástupci prestižní akademie La Masia podle očekávání předváděli velmi technicky vyspělou hru. Do kombinací po zemi se hbitě zapojoval i gólman Arnau Tenas. Na pravé straně slávistů neustále hrozil svou rychlostí americký křídelník Konrad De La Fuente.

První vážnější šanci měl v desáté minutě Nicolas Gonzales, který pronikl do vápna středem, ale hodně přestřelil. Po 20 minutách hry se po přímém kopu Barcelony dostal k odraženému míči Martin Douděra a následně vyslal míč za obranu Jakuba Zeronika, toho však stáhl na zem Sergi Rosanas a viděl žlutou kartu.

V 36. minutě pálil nebezpečně z dálky Jakub Křišťan a jeho ránu s velkými problémy vytěsnil gólman Arnau Tenas jen na roh.

Krátce před přestávkou Lukáš Červ prostrčil Joao Felipeovi, ten však zblízka v největší šanci první půle zakončoval vysoko nad bránu.

Krátce po změně stran utekl po levé straně De Le Fuente a na konci svého průniku šikovně obstřelil Jakuba Markoviče a poslal katalánský tým do vedení.

Záhy přidal druhý gól Barcelony hrotový útočník Nils Mortimer, jenž jen usměrnil do sítě centr z pravé strany.

Foto: Svatopluk Samler

Brazilec Joao Felipe ze Slavie dotírá na Alejandra Balde Martineze.

A po hodině hry už to bylo 0:3, když se Jaume Jardi zpoza vápna trefil parádně levačkou ke vzdálenější tyči.

Na druhé straně se po rohovém kopu ocitl s míčem u nohy v malém vápně Adam Toula, ale nepovedlo se mu zblízka protlačit balon za Tenasova záda.

Šestnáct minut před koncem řádné hrací doby zvýšil na konečných 4:0 svým druhým gólem De La Fuente, který se šikovně vymotal ve vápně z obklíčení obránců Slavie a vzápětí bez problémů skóroval.

Sešívaní tak mají po třech utkáních na kontě tři body za předchozí výhru 1:0 nad Borussií Dortmund, což kvůli horšímu skóre zatím znamená poslední příčku ve skupině.

Youth League pro fotbalisty do 19 let – 3. kolo:
Skupina F:
Slavia Praha – FC Barcelona 0:4 (0:0)
Branky: 48. a 74. De La Fuente, 51. Mortimer, 60. Jardi.
Sestava Slavie: Markovič – Douděra, Matys, Zinhasovič, Kosek – Červ, Křišťan – Joao Felipe (65. Janoušek), Vaněk (65. Langhamer), Zeronik (78. Alijagič) – Toula (78. Kneifel). Trenér: Hyský.
1.Inter22007:06
2.Barcelona31025:53
3.Dortmund21012:23
4.Slavia31021:83

Reklama

Související témata: