Hlavní obsah

Slavia B - Sparta B 1:2Slávistům vypálil rybník Juliš. Derby ovládla Sparta

Dominik HejbalSport.cz

Fotbalisté Sparty B před zaplněnými tribunami tréninkového areálu Slavie v Horních Počernicích vyhráli třetiligové derby rezervních týmů 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Juliš ze Sparty Praha během utkání 14. kola Fortuna ligy.

Článek

V úvodu střetnutí měli převahu domácí, kteří měli sérii rohových kopů, až se z jednoho prosadil hlavou Imad Rondič.

Krátce nato se dostali do šance i hosté, když po autu a následné kombinaci Pulkraba s Julišem dostal míč Adam Karabec, ale jeho zakončení vyrazil Jakub Markovič na roh.

Po dvaceti minutách hry Adam Gabriel našel dlouhým pasem za obranou Matěje Pulkraba, ten se dostal přes nejistě vyběhnuvšího Jakuba Markoviče, ale do jeho následné střely padl Tomáš Vincour.

Pulkrab však první soutěžní gól po více než půlročním zranení vstřelil o chvíli později. Daniel Mareček z vlastní poloviny přihrál Karabcovi, ten elegenatně přiťukl doprava Gabrielovi a po jeho přízemním centru tečoval míč k tyči Pulkrab.

Na konci poločasu Rondič dorážel sraženou střelu, ale zblízka minul.

Včera hrál za áčko, dnes rozhodl o dvě patra níž

Záhy po změně stran Karabec uvolnil na pravé straně Juliše, ale ten pálil vysoko nad bránu.

O sedm minut později Daniel Mareček zahrával přímý kop z levé strany a jeho střilený centr jen těsně minul bránu. Půlhodinu před koncem Daniel Kosek zleva našel na hranici vápna Ladislava Takácse, ale jeho prudké střele scházela přesnost.

Na druhé straně Juliš našel volného Karabce, ale toho opět vychytal Markovič. V 73. minutě střídající Jakub Zeronik přihrál zleva do malého vápna Martinu Douděrovi, ale ten zblízka neprostřelil Jana Čtvrtečku.

Rozhodující moment přišel v 88. minutě, kdy se Vincour pokusil odkopnout míč při závaru ve vápně, místo toho trefil jen šikovně nastavenou nohu Lukáše Juliše, od které se balon odrazil do brány a sparťanský útočník pádil slavit za letenskými fanoušky.

ČFL, skupina A - 12. kolo
SK Slavia Praha B - AC Sparta Praha B 1:2 (1:1)
Branky: 6. Rondič - 24. Pulkrab, 88. Juliš
Rozhodčí: Severýn - Matějček, Cichra, Filip
ŽK: Bárta, Douděra, Krobot - Mareček, Šimáček, Juliš.
Slavia: Markovič - Holeš (46. Bárta), Vincour, Zinhasovič, Kosek - Douděra, Takács (69. Zeronik), Nabiyev (66. Krobot), Vít (46. Červ), Joao Felipe - Rondič (75. Janoušek).
Sparta: Čtvrtečka - Gabriel 70. Piško), Talovierov, Costa, Dudl - Karabec (76. Patrák), Mareček (90+4 Ambler), Šimáček, Horák (90. Hucek) - Juliš, Pulkrab (59. Dao).

Reklama

Související témata: