Hlavní obsah

Bronz na mistrovství Asie získali v rozstřelu Korejci

JAKARTA

Bronzové medaile na mistrovství Asie vybojovali korejští fotbalisté. V duelu o třetí místo v Jakartě, který dohrávali v deseti, porazili po bezbrankových 90 minutách a prodloužení Japonsko 6:5 na penalty.

Článek

Korejci se vedle vyloučeného Kang Min-soa museli od 57. minuty obejít i bez nizozemského trenéra Pima Verbeeka a jeho dvou asistentů, protože všichni tři byli za protesty proti červené kartě vykázáni na tribunu. Podle agentury AP bylo vyloučení po druhé žluté kartě velmi přísné, protože Kang Min-so se japonského útočníka Naohiro Takahary prakticky ani nedotknul.

Korejský celek získal bronz navzdory tomu, že na šampionátu vstřelil pouze tři góly a dnešní výsledek po 90 minutách byl jeho třetí bezbrankovou remízou za sebou. Ve čtvrtfinále porazili na penalty Írán, v semifinále nestačil v rozstřelu na Irák. Korejci si navíc výhrou zajistili automatický postup na další mistrovství Asie v roce 2011.

Prohra navzdory výhodě jednoho muže v poli je pro Japonce hořkou tečkou za šampionátem, na němž jako dvojnásobní obhájci patřili k hlavním favoritům. Kvůli porážce budou muset o účast na příštím mistrovství bojovat v kvalifikaci.

O 3. místo:
Korea - Japonsko 0:0, 6:5 na penalty.

Reklama

Související témata: