Hlavní obsah

Slavia - Inter 4:1Inspirace na večer. Mladí slávisté slavný Inter rozdrtili

Dominik HejbalSport.cz
Aktualizováno

Fantazie. Mladí fotbalisté Slavie potvrdili sebevědomá předzápasová prohlášení a v pátém kole Youth League vyhráli doma nad slavným Interem Milán 4:1. Po skalpu Barcelony tak v mládežnické Lize mistrů svěřenci trenéra Martina Hyského porazili dalšího silného soka. Na kontě mají nyní devět bodů, stejně jako Inter Milán. Skvělý zápas odehrál brazilský křídelník Joao Felipe, který vstřelil tři branky. Od postupu do další fáze soutěže dělí mladé slávsity jeden bod, který zkusí uhrát při posledním vystoupení v Dortmundu.

Foto: Svatopluk Samler

Brazilský křídelník v dresu Slavie Joao Felipe vyrovnává na 1:1 proti Interu Milán.

Článek
Fotogalerie

Hosté se do první vážnější šance dostali po deseti minutách hry, kdy Matias Fonseca šikovně vyslal za obranu parťáka z útoku Gaetana Oristania, Jakub Surovčík však pohotově vyběhl a ideálně zmenšil střelecký úhel.

V 21. minutě se Thomas Schiró vymotal z obklíčení uprostřed hřiště, prostrčil balon za obranu Oristaniovi, ale toho opět vychytal Surovčík.

Až o sedm minut později do té doby skvěle chytající Surovčík umožnil italskému týmu radost z gólu, když při rozehrávce trefil Fonsecu a od něj se míč odrazil do brány.

Záhy však bylo vyrovnáno, když Etienne Youte Kinkoué nezpracoval balon a za ním číhající Joao Felipe pohotově překonal Giacoma Pozzera. Ten dostal v bráně přednost před Filipem Stankovičem, synem legendárního srbského záložníka Interu Dejana Stankoviče.

Foto: Svatopluk Samler

Joao Felipe střílí svůj třetí gól proti Interu Milán povedeným přímým kopem.

A krátce před přestávkou přidal Joao Felipe druhý gól, když si zleva navedl míč do středu a ukrytou střelou k bližší tyči poslal sešívané do vedení 2:1. Hosté se sice záhy radovali z vyrovnání, ale maltský sudí Trustin Faruggia Cann odpískal útočný faul.

Krátce po změne stran byl k nelibosti Italů nařízen přímý kop z těsné blízkosti jejich vápna. Odpovědnost vzal na sebe Joao Felipe a ranou do šibenice zkompletoval hattrick.

Foto: Svatopluk Samler

Gólman Slavie Jakub Sirotník slaví gól svých spoluhráčů proti Interu Milán.

Tím však euforie domácích nekončila. O chvíli později Lukáš Červ využil prostoru před šestnáctkou a přízemní ranou k bližší tyči zvýšil na 4:1.

Necelou půlhodinu před koncem byli Pražané blízko další trefě, ale po rohu Nedžada Zinhasoviče zastavila hlavičku Tomáše Vincoura tyč. Bíločervení dovedli utkání k výhře 4:1 a oplatili tak milánskému celku prohru 0:4 z úvodního klání skupiny F.

Fotbalová UEFA Youth League
Slavia - Inter Milán 4:1
Branky: 32., 41. a 49. Joao Felipe, 53. Červ - 29. Fonseca
Slavia: Surovčík - Hošek, Vincour, Štětka, Kosek - Křišťan, Červ, Zinhasovič (90.+2 Hájek) - Douděra (79. Jurásek), Toula, Felipe (70. Zeronik). Trenér: Hyský.
Barcelona - Dortmund 1:2 (1:1)
Aktuální tabulka
1.Inter530213:79
2.Dortmund53027:89
3.Slavia53028:119
4.Barcelona51048:103

Reklama

Související témata: