Hlavní obsah

Stramaccioni končí angažmá, i když vede ligu! Mám zlomené srdce, říká. Fanoušci se bouří

Bývalý kouč pražské Sparty Andrea Stramaccioni ukončil své strastiplné angažmá v íránském Esteghlu. A to přesto, že jeho tým čtyři kola před koncem podzimní části vede tamní nejvyšší soutěž. Informaci potvrdil mimo jiné server Iran News.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zamyšlený trenér Andrea Stramaccioni.

Článek

Třiačtyřicetiletý kouč vydržel ve svém prvním angažmá po vyhazovu ze Sparty půl roku, okolnosti jeho konce v klubu jsou ale diametrálně odlišné, než jaké zažil na Letné.

Zatímco v českém velkoklubu měl vytvořené podmínky, o kterých si jeho kolegové v lize mohli nechat jen zdát, výsledky trenérovy práce byly žalostné. Fanoušci mu nemohli přijít na jméno a dlouho toužebně očekávali jeho odchod i konec megalomanského projektu „internacionalizace týmu".

V Íránu naopak, alespoň podle svých slov, vedení klubu jeho práci sabotovalo a neplnilo podmínky smlouvy. Tu také kvůli jejímu porušování, mimo jiné neplnění finanční stránky, vypověděl a fanoušci se jednoznačně postavili na jeho stranu. Příznivci Esteghlu se bouří a požadují odchod klubového vedení včetně prezidenta.

„Chtěl bych poděkovat všem hráčům týmu a realizačnímu týmu za excelentní výkony a profesionální spolupráci, které nás vynesly na čelo ligy navzdory všem obtížím posledních měsíců," píše Stramaccioni v prohlášení.

„V neposlední řadě bych chtěl vyjádřit velký dík opravdu úžasným fanouškům Esteghlu, jejich unikátní a neuvěřitelné podpoře a přeji jim, aby jejich milovanému přinesla úspěch, který si zaslouží. Láme mi srdce, že jsem nucen odejít a doufám, že se v budoucnu zase sejdeme," dodává kouč.

Stramaccioni dokázal tým vytáhnout na vrchol, přestože nevyhrál ani jeden z úvodních pěti zápasů. Už tehdy si stěžoval na jednání ze strany klubu, třeba když při svém debutu v Tabrízu neměl na lavičce k dispozici překladatele.

„Hrajete první zápas a oni vás odstřihnou od překladatele, tak co to je? Sabotáž? Co to má znamenat?" rozčiloval se římský rodák. Nakonec svůj tým nastartoval a vyhrál sedm z osmi zápasů.

Roli hlavního kouče Esteghlu dočasně převezme asistent Javad Zarincheh.

Reklama

Související témata: