Hlavní obsah

Tanec miliard. Kdo vydělal za posledních deset let největší balík?

Aktualizováno

Kam se hrabou fotbalovou superhvězdy Lionel Messi a Cristiano Ronaldo. Oba na dálku bojují o to, kdo je nejlepším fotbalistou planety, a každý týden hltají jejich vystoupení desítky tisíc fanoušků. Jejich královský plat ale ani zdaleka nestačí na první místo nejlépe placených hvězd za posledních deset let. Na špičce žebříčku září podle prestižního magazínu Forbes bývalý boxer Floyd Mayweather, jemuž se symbolicky přezdívá Money Man. Ten za poslední dekádu vydělal 915 milionů dolarů, tedy více než 21 miliard korun.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Portugalec Cristiano Ronaldo po prohře Juventusu s Laziem

Článek

Dvaačtyřicetiletá ikona boxu vydělala za posledních deset let okouzlující sumu, zvláště když si uvědomíte, že se za zmíněnou dobu postavil do ringu jen desetkrát. Naposledy bojoval před dvěma lety. Američan absolvoval v srpnu 2017 super trhák, kdy se mu postavila hvězda MMA Conor McGregor, a Mayweather si připsal na konto odhadem 300 milionů dolarů. Za souboj s Manny Pacquiaem, který se uskutečnil v květnu 2015, inkasoval Mayeweather částku jen o sto milionů menší. Kariéru ukončil s impozantní bilancí 50:0..

„Gratuluji všem sportovcům, kteří jsou na tomto seznamu," napsal boxer na sociální sítě. Jeho slova tak mířila i k nejlepším fotbalistům světa.Ti obsadili podle časopisu Forbes zbývající medailové stupně.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

“All you have to do to win is go back to @moneymaygiveaway and follow everyone they follow to enter!” 💰MONEY MAY GIVEAWAY💰⁣ ⁣ Once again, I’ve teamed up with International Loops, LLC to give 10 more of YOU $1,000 CASH and this time you don’t have to choose, you’ll ALSO receive an autographed glove by me! 💰🥊 so lets have some fun!! 🤑⁣ ⁣ To enter is super easy! ⁣⁣ (1) Go to @moneymaygiveaway and follow EVERYONE that page is following; ⁣⁣ (2) LIKE this video; ⁣⁣ (3) Comment your 2020 goal below! ⁣ That’s all it takes for your chance to be one of the TEN winners. ⁣⁣ ⁣⁣ #sweepstakes. #ad. NO PURCHASE NECESSARY. VOID WHERE PROHIBITED. One entry per person. This promotion is not sponsored by or affiliated in any way with Instagram or the company that manufactured the gloves. By entering, you release Instagram and the glove manufacturer from all liability. Third party marks are used only to identify the company or its products. You must be of the age of majority in your state to participate. @moneymaygiveaway for additional offer terms, eligibility requirements, complete sweepstakes rules, and to learn more about Alternate Means of Entry. Winners must satisfy eligibility requirements and execute releases and certifications of eligibility. Entries will be accepted from 5:59:01 EST on Tuesday, December 24, 2019 until 11:59 p.m. EST on Saturday, December 28th, 2019. Winners to be chosen by random drawing after the close of the entry period. Winners announced on or about Wednesday January 1, 2020 at @moneymaygiveaway.

Příspěvek sdílený Floyd Mayweather (@floydmayweather),Pro 24, 2019 v 3:39 PST

Cristiano Ronaldo, jenž hraje za Juventus, byl s 800 miliony dolarů výdělku (zhruba 18 miliard a 420 milionů korun) pasován na druhou příčku a držitel Zlatého míče Lionel Messi se musel se 750 miliony dolarů na účtu (zhruba 17 miliard a necelých 269 milionů korun) spokojit s třetí pozicí.

Ronaldo má hodně velkou sílu nejen na hřišti, ale má i nejvíce sledujících na sociálních sítích a vydělává tak parádně i mimo trávník. Co se týče fotbalového umění, bere nejvíce barcelonský fotbalový Bůh Messi.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Lionel Messi s trofejí.

Na čtvrtém místě je basketbalová legenda LeBron James s výdělkem 680 milionů amerických dolarů za poslední dekádu. Pátý v žebříčku je pro změnu fenomenální švýcarský tenista Roger Federer, jenž předstihl golfisty Tigera Woodse a Phila Micklesona. Osmý je další rohovník Manny Pacquiao byl osmý, devátá pozice patří hvězdě NBA Kevinu Durantovi. Do desítky pracháčů se vměstnal také Lewis Hamilton, jenž kasíroval 400 milionů amerických dolarů.

Co se týče žen, figuruje na seznamu prestižního časopisu nejvýše Američanka Serena Williamsová. Vítězka 23 grandslamových turnajů se vešla mezi TOP 40 a vydělala 215 milionů dolarů.

Reklama

Související témata: